Szerelmes táncok a balettszínháztól Feketehegy-Szárazréten

Szerelemmel átszőtt, látványos és dinamikus produkcióit hozza el a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ szabadtéri színpadára a Székesfehérvári Balett Színház június 28-án, pénteken 20.30-kor a Szerelmes táncok című est keretében.
2019.06.11. 15:42 |

A Székesfehérvári Balett Színház június 28-ai előadásában Egerházi Attila rendező-koreográfus több oldalról is megközelíti a szerelem érzését.

Az estet indító Blablabla című táncműben humorba csomagolja, a Zárt függönyökben a szerelem sejtelmességét mutatja meg, a Boleróban pedig – Ravel elementáris zenei megnyilvánulásainak segítségével – az érzés már a tetőfokára hág.

Az estre belépőket a székesfehérvári Tourinform irodában (Oskola utca 2–4., Hiemer-ház) és a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban lehet jegyet váltani, június 7-től. Belépő: 2000 Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 1500 Ft.

Szigli István önkormányzati képviselő köszönetet mondott Egerházi Attila igazgatónak az előadásért. "Nagyon fontos számunkra, hogy mindaz a színpadon megjeleníthető kulturális érték, ami Székesfehérváron van, bemutatható legyen a a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ színpadán. Ahhoz, hogy gyökeret eresszenek a városban a balett művészei, minden lehetőséget meg kell ragadniuk annak érdekében, hogy a közönség minél szélesebb rétegéhez jussanak el." - tette hozzá Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője.  

A június 28-i esttel kapcsolatban Egerházi Attila elmondta, egyfelvonásos balettekkel készülnek, amelyek középpontjában a szerelem érzése áll. "Olyan programról beszélünk, amit mi már táncoltunk a Vörösmarty Színházban, de szabadtéri környezetben új impulzusokkal gazdagodik az előadás. Az első részben a Bla-bla-bla és a Zárt függönyök című darab látható, majd a Bolerót láthatja a közönség." - tette hozzá az igazgató.

Kultúra

 1. Közösen koncertezett a Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

  Páratlan zenei randevú helyszíne volt a Zichy-színpad vasárnap este. A székesfehérvári kötődésű Blahalouisiana együttes és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar adott közös koncertet, és különleges zenei élményben részesítette a fehérvári közönséget.

  2019.08.19.
 2. "Az alkotás folyamata olyan, mint amikor kiszórjuk a kirakó darabjait a dobozból"

  Hetedszer rendezte meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója, dr. Szikora János. Még a szombati teltházas premier előtt beszélgettünk a rendezővel a kezdetekről, IV. Béláról, a próbafolyamatról és arról, hogy, ha tehetné, szívesen filmes vászonra is vinné az Árpád-házi történetét.

  2019.08.18.
 3. IV. Béla drámai élettörténete elevenedik meg a szakrális színpadon

  Pénteken este a Koronázási szertartásjáték főpróbájára került sor a Nemzeti Emlékhelyen. Az idei színdarab IV. Béla koronázását és fordulatokban bővelkedő élettörténetét eleveníti fel Szikora János rendezésében. A látványos előadásban a színészek mellett táncosok, zenészek, valamint határon túlról érkező diákok is közreműködnek.

  2019.08.16.
 4. Deep Purple és Depesche Mode is volt a katonazenekari fesztiválon

  A Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivál hetedik alkalommal töltötte meg jó hangulatú zenével, vidámsággal a Belvárost. Négy zenekar száz katonája szórakoztatta a közönséget: a Zrínyi-induló és a Pákozdi toborzó pattogós dallamai mellett Deep Purple, Depesche Mode, latin zene, kánkán, swing és még Carl Orff Carmina Buránája is megszólalt.

  2019.08.16.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka