Székesfehérvári Érzékenyítő Program

2018.10.11. |

A gyerekek olyan társaik életébe nyerhettek betekintést, akik nem hallanak vagy látnak, mozgásukban korlátozottak vagy éppen nem teljesen úgy gondolkodnak, mint a legtöbb ember. 

SZÉP tanóra on-line időpontfoglalás

Első lépésben az általános iskolák 1. és 2. évfolyamos diákjait szólítják meg a SZÉP keretében. A programot koordináló és ötletgazda, Lengyel Zsófia látássérültként maga is érintett és Szemlélet című interaktív előadása keretében ismerkednek meg a gyermekek a látás-, hallás-, mozgás- és értelmi sérült emberek élethelyzetével. A rövid játékokkal színesített bemutató után pedig fizikai érzékenyítésre is sor kerül. Ez azért fontos, mert miközben például a kerekesszék, vagy a fehér bot használatát kipróbálják a diákok, az előadás során felmerült kérdéseikre is azonnali, személyes választ kaphatnak a programban résztvevőktől, akik maguk is fogyatékossággal élők, tehát leghitelesebb forrásként tudják formálni a fiatalok szemléletét.

Várjuk iskolák, intézmények, formális és informális csoportok jelentkezését, akik szeretnének részt venni a programban!

Jelentkezni lehet az előadás megtartására az alábbi elérhetőségeken:
vegvari.anita@pmhiv.szekesfehervar.hu
lengyel.zsofia@pmhiv.szekesfehervar.hu

A Napraforgó táborban mutatták be első alkalommal azt a négy kisfilmet, melyek egy-egy látás-, hallás- és mozgássérült, illetve Down-szindrómás gyermek életét mutatják be a velük egykorú, egészséges társaiknak. A kisfilmek a januárban útjára indított SZÉP, azaz Székesfehérvári Érzékenyítő Program keretében, a város Önkormányzatának támogatásával készültek. A négyperces alkotások által bepillantást nyerhetünk a sérült gyermekek mindennapjaiba, iskolai és családi életébe, érzékeltetve azt, hogy sérülten is örömteli, teljes és értékes életet élnek a főszereplő gyerekek.