Szent László nyomában Erdélyben - filmbemutató és fotókiállítás a Városházán

Január 18-án, pénteken 17.30-tól mutatják be Vakler Lajos Szent László nyomában Erdélyben című dokumentumfilmjét a Városháza Dísztermében, valamint kiállítás is nyílik Simon Erika fotóiból. A bemutatót követően Smohay András művészettörténész beszélget az alkotóval.

2019.01.17. 07:50 |
Január 18-án pénteken 17.30-tól mutatják be Vakler Lajos Szent László nyomában Erdélyben című dokumentumfilmjét a Városháza Dísztermében, ahol Cser-Palkovics András polgármester köszönti a résztvevőket.

Új dokumentumfilmet készített Vakler Lajos, szerkesztő-riporter: a téma ezúttal - maradva az Árpád-házi királyok emlékeinek felkutatásánál - a lovagkirály kultusza. A Szent László nyomában Erdélyben című film ünnepélyes bemutatóját a Városháza Dísztermében rendezik január 18-án, pénteken 17.30 órakor. Az alkotás tizenhárom településen kalauzolja végig a nézőket, fókuszban a Szent László-legendát bemutató templomokkal és falfestményekkel. A rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester mond köszöntőt.

A bemutatót követően Smohay András művészettörténész beszélget Vakler Lajossal, a film szerkesztő-rendezőjével, valamint Kovács Istvánnal, a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség lelkészével és Lángi József restaurátorral.

Kultúra

 1. Önálló grafikák a Réber-életműben - folytatódik a Játékmúzeum sorozata

  Kedden délután folytatódnak Réber-kiállításhoz szervezett programok a Játékmúzeumban. A Hetedhét Réber! ezúttal a filozofikus mélységű, a grafikai műformák határait összemosó autonóm rajzok világába vezeti be az érdeklődőket Wehner Tibor művészettörténész vezetésével. 

  2019.03.18.
 2. Az iszlám mint kihívás - Klaus von Stosch könyvét Dr. Görföl Tibor mutatja be

  Március 21-én, csütörtökön 17.30 órakor kezdődik Klaus von Stosch Az iszlám mint kihívás című könyvének bemutatója a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A kötetről Dr. Görföl Tibor, a Pécsi Hittudományi Főiskola docense, egyetemi tanár beszél a közönségnek. 

  2019.03.18.
 3. Disputa Szidiropulosz Archimédesszel, a Trianoni Szemle főszerkesztőjével

  Március 19-én, kedden újra disputa lesz az Öreghegyi Közösségi Házban. A 18 órakor kezdődő esemény vendége Szidiropulosz Archimédesz, a Trianoni Szemle főszerkesztője lesz. A disputa házigazdája Bobory Zoltán. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.03.18.
 4. Opera bemutatóra készül az Alba Regia Vegyeskar

  Székesfehérvári profi művészek és amatőr előadók különleges előadásra készülnek Székesfehérváron. Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját március 24-én, vasárnap mutatják be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

  2019.03.18.

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka