Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

2023.05.18. |

Kedvezményezett neve:  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt azonosítószáma: TOP-6.6.1-16-SF1-2020-00004

A projekt címe: „Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása”

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2023.01.02.

A projekt rövid leírása:

A projekt célja az egészségügyi alapellátás infrastrukturális feltételeinek biztosításán keresztül, a minőségi egészségügyi szolgáltatások költséghatékonyabb működtetése, a lakosság egészségben eltöltött életéveinek a növekedése, a megelőzés, az életminőség javítás és a munkaképesség mielőbbi visszaállítása. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata az alapellátás infrastrukturális fejlesztés keretében a Szekfű Gy. u. 9. szám, 8817. helyrajzi számú ingatlanon meglévő felnőtt fogászati, fogszabályzós szakrendelés, valamint háziorvosi rendelő felújítását, fejlesztését tervezi.

Az Önkormányzati tulajdonú épület 1975. óta működik orvosi rendelőként. A földszinten 4 db, az emeleten 5 db rendelő felújítását, míg a tetőtérben 3 db új rendelő kialakítását tervezzük. Így a rendelőépület összes szintjén, teljes területén csak az alapellátási tevékenységet szolgáló helyiség alakul ki a fejlesztést követően.

A pályázat keretében a teljes épület felújítását, fejlesztését valósítjuk meg. Az energiahatékonysági intézkedések során az épület nyílászáróinak cseréje, a homlokzati felület hőszigetelése, az elektromos hálózat és a fűtési rendszer felújítása, a tető szükség szerinti felújítása történik. A projektarányos akadálymentesítés biztosítás érdekében akadálymentes vizes blokk kialakítását, a bejárat akadálymentesítését, valamint egy 3 állomásos lift beépítését céloztuk elő. A belső terek felújítása, valamint a korszerű orvosi- és fogorvosi eszközök beszerzése is az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztését, korszerűsítését eredményezi.

Az infrastrukturális fejlesztés mellett orvosi eszközök, rendelők/tanácsadók, várók komfortosítását szolgáló bútorzatok, valamint informatikai eszközök beszerzésére is sor kerül. A fejlesztés után 7 db felnőtt háziorvosi és 8 db fogorvosi alapellátás kerül elhelyezésre.

A projekt keretében szerződött támogatás összege: 537 537 481 Ft

A támogatás mértéke: 100 %