Több helyszínen lesz útlezárás vasárnap sportrendezvények miatt

A TESZ-futás előtt eXtreMan51.5 versenyt is rendeznek Fehérváron vasárnap. Az Alba Triatlon SE és a Vitál Club közös szervezésében megvalósuló triatlonverseny rajtja 11 órakor lesz. A kihívás miatt a Csónakázó-tó, az uszoda és a Bregyó környékén már reggel 8 órakor elkezdődik az útlezárás, valamint forgalomkorlátozásra kell számítani a Palotai úton is.
2021.06.06. 08:12 |

Újra triatlonverseny házigazdája lesz Székesfehérvár a hétvégén.

Az 51,5 km-es eXtreMan-t ezúttal is az Alba Triatlon SE és a Vitál Club szervezik, és a program a már jól ismert uszoda – Ligetsor – Bregyó köz távon zajlok majd, úgy, hogy az úszást a Csónakázó-tónál teljesítik majd a versenyzők.

Az eXtreMan reggel 8 órakor regisztrációval kezdődik, a verseny várhatóan 11 órakor rajtol majd és az eredményhirdetést 16 órakor, a Csónakázó-tó partján felállított CÉL kapunál tartják.

A kerékpáros versenyszám pontos útvonala: Ligetsor – Szeder utca - Szeder köz - Palotai út, az Új-Csóri úti körforgalomba történő ráhajtással és vissza. A verseny lakott területi érintettsége miatt az útvonalon lezárással kell majd számolni vasárnap.

A triatlon verseny idejére az alábbi forgalomkorlátozások várhatóak a városban:

08.00 órától 13.00 óráig lezárják majd a Mészöly Géza utcában a Rózsaliget előtti parkolósávot.

11.20 órától 13.00 óráig lezárják a Ligetsor és a Koronás Park parkolót, valamint a Csónakázó-tó és a Rózsaliget sétányain futópályát jelölnek ki. A Ligetsor úttestje a Koronás Park parkoló bejárattól a Bregyó köz körforgalomig, a Bregyó köz körforgalom, a Bregyó köz a körforgalomtól a Szeder utcáig, a Szeder utca a Bregyó köztől a Szeder közig, a Szeder köz és a Palotai út a Szeder köztől az Új Csóri úti körforgalomig is lezárt terület lesz.

A verseny biztosítását, valamint a versenyzők és a forgalom irányítását a szervezők polgárőri és rendőri segítséggel hajtják végre (a szervezők nyilatkozata alapján).

A rendezvény alatt az itt a lakók forgalmát szükség esetén lehetővé teszik, azonban az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek majd: június 6-án, vasárnap 11.20 órától 13.00 óráig lezárásra kerül az Új Csóri úti körforgalom Palotai úti, városba behajtó ága. A körforgalom forgalomkorlátozása miatt a Várpalota irányából érkező országos és regionális járatok, illetve a 36, 37-es jelzésű autóbuszvonalak városközpont irányába közlekedő járatai a fenti időtartamban az Új Csóri út – Szent Flórián körút – Móri út – Dózsa György út – Mátyás király körút – Schwäbisch Gmünd utca – Palotai út – Autóbusz-állomás terelőútvonalon közlekednek.

Kimaradt megállóhelyek a regionális járatok esetében:

- Székesfehérvár, Szent Gellért u.
- Székesfehérvár, Hosszú temető

A Székesfehérvár, Szent Gellért u. megállóhely helyett az autóbuszjáratok Székesfehérvár, III. Béla király tér megállóhelyen állnak meg.

A Belvárosból kifelé menő járatok az Autóbusz-állomás – Palotai út – Schwäbisch G. u. – Mátyás király körút – Szekfű Gy. u. – Ányos P. u. - Móri út – Szent Flórián körút - Új Csóri út útvonalon közlekedhetnek, illetve hagyhatják el a várost.

Kimaradt megállóhelyek:

- Szent Gellért u.
- Hosszú temető
- Hármashíd

Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon csak az Ybl M. ltp. elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

A Liget sor érintett szakaszának zárása miatt a fenti időtartamban a 10, 11, 12, 14 jelzésű autóbuszvonalak terelőútvonala az alábbi:

Palotai út – Schwäbisch G. u. – Szabadságharcos u. – Mészöly G. u. – Palotai út – Piac tér.

Le- és felszálló helynek, valamint végállomási várakozásnak lezárásra kerül a Mészöly G. utcában a Rózsaliget előtti parkolósáv.

Kimaradt megállóhelyek:

- Szedreskerti lakónegyed
- Ligetsor

A terelés miatt felmerülő jelentős többletteljesítmény miatt a menetrendben meghirdetett időpontokhoz képest pár perces késések előfordulhatnak. 

Közlemények

 1. Burkolat helyreállítás miatt két napra lezárják a Selyem utca egy szakaszát

  Jövő héten hétfőn reggel 8 órától egészen június 30-án, szerdán reggel 8 óráig lezárják a Selyem utca Sziget utca – Jancsár utca közötti szakaszát a gépjárműforgalom elől. A burkolathelyreállító munkálatok a Halász utca forgalmi rendjét nem érintik majd.

  2021.06.23.
 2. Harmadfokú hőségriasztás ma nulla órától - Székesfehérvár polgármesterének tájékoztatója

  Harmadfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos 2021. június 22-én, kedden 00.00 órától június 24-én (csütörtökön) 24.00 óráig. Székesfehérváron megszervezték a vízosztást, valamint a közterületi tűzcsapok megnyitására. Két párakapu is működik, valamint klimatizált helyiségek is várják a fehérváriakat a hőségben. A város polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre. 

  2021.06.22.
 3. Karbantartási munkák miatt áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan június 24-én és 25-én, csütörtökön és pénteken Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik.

  2021.06.22.
 4. Közműépítés miatt mától lezárás lesz a Semmelweis utcában

  Közműépítési munkálatok miatt június 22-én keddtől előreláthatóan a hónap végéig lezárják a Semmelweis Ignác utcának a Szekfű Gyula utcát összekötő, orvosi rendelők közötti szakaszát. Kérik a közlekedők türelmét és körültekintését!

  2021.06.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4