Safety Days - razziáztak a rendőrök Fejér megye közútjain

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei is csatlakoztak az Európai Unió területén megrendezett Roadpol „Safety Days” elnevezésű közlekedésbiztonsági akcióhoz. A rendőrök a mobilhasználatra valamint a biztonsági eszközök használatára fókuszáltak.
2022.09.23. 11:16 |
Safety Days - razziáztak a rendőrök Fejér megye közútjain

A közlekedési szakemberek 2022. szeptember 21-én a megye közútjain fokozott ellenőrzést tartottak a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, valamint a közlekedés biztonságának javítása céljából.

Az egyenruhások fokozott figyelmet fordítottak a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztető cselekmények kiszűrésére, illetőleg a passzív biztonsági eszközök – különösen a biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer, motorkerékpár-bukósisak – előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Ezen túlmenően a gyalogosok, a kerékpárosok, a segédmotor-kerékpárosok és a motorkerékpárosok által elkövetett közlekedési jogsértések észlelése esetén is a jogszabályi előírásoknak megfelelően intézkedtek.

A rendőrök a kerékpárosok esetén nemcsak a biztonságos közlekedésre alkalmasságot vizsgálták, de ellenőrizték a járművek kötelező tartozékait is, valamint felhívták a figyelmet a sebességhatárok betartására.