Rutinos kézilabdázók fiatal tehetségek - így kezdi a szezont az Alba Fehérvár KC

A klub két új idegenlégiósa, Armelle Attingré és Sabrina Zazai egyaránt Franciaországból érkezett. A következő szezontól kék-fehérben játszik továbbá Töpner Alexandra, Walfisch Mercédesz, Gerháth Kincső, Márczy Tekla és Afentaler Sára is. A saját nevelésű fiatalok közül Besszer Borbála és Gajdóczi Barbara kapnak lehetőséget, hogy a felnőttek között is bizonyítsanak.
2019.07.10. 17:15 |

Rutinos hazai és külföldi játékosokkal, illetve fiatal tehetségekkel erősített idén az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata.

Az új szezon kapujában áll az Alba Fehérvár KC. A szezon kezdő sajtótájékoztatón Balássi Imre klubelnök úgy fogalmazott: sok várakozással néznek a jövő évre mind a klubvezetők, mind a játékosok. „Az EHF nemrégiben adott ki egy hivatalos közleményt, miszerint Magyarországon vannak a világ legerősebb kézicsapatai. Bátran mondhatom, ebben a bajnokságban szerepelni megtiszteltetés. Tavaly elszalasztottuk a nemzetközi szereplést, idén előbbre szeretnénk lépni, ebben a szellemben erősítettünk. Azt gondolom, a 2019/20-as idényben sikerül egy modern kézilabdát játszó, szerethető csapatot összeraknunk.”

Mészáros Attila alpolgármester a tájékoztatón kiemelte, sok örömet adott a csapat a tavalyi évben, ezt várja a város a következő évben is: „Szakmailag jó lett volna a nemzetközi porondon idén is megméretni magukat a lányoknak, de elnök úrral egyetértettünk abban, hogy nincsenek véletlenek: az újonnan épülő csarnokkal minden technikai akadálya elhárul majd az EHF-szereplésnek.” Az alpolgármester kiemelte, Székesfehérvár továbbra is kiemelt egyesületként kezeli az Alba Fehérvár KC-t, a támogatási feltételek nem változtak az elmúlt évekhez képest.

A tavalyi évben az NBI hetedik helyén végzett Alba Fehérvár KC csapata számára orvosi vizsgálatokkal és fizikai felmérésekkel indult az év, már túl vannak az első edzésen is, mondta el Deli Rita vezetőedző. „Megerősítettük a keretünket, a nyári szünet öt hete alatt sajnálatos események is történtek azonban. Varga Emőke, aki 3-as védekezőként egyik alappillére volt a csapatnak, egy súlyos sérülés miatt kiesett. Az idei évben jelenleg bal átlövő nélkül vágunk neki a bajnokságnak, sok mindent át kell ezért gondolnunk, de motivált, bizonyítani akaró játékosokkal dolgozunk, így azt gondolom, minden rendben lesz.” – fogalmazott a vezetőedző.

A tavalyi évvel ellentétben idén kilenc új játékossal erősített az Alba. Két új francia idegenlégiósa, a Armelle Attingré kapus posztra, Sabrina Zazai pedig jobbszélsőre érkezett. 

Az NB1-ben már rutinosnak számító Walfisch Mercédesz viharsarokról, a lila-fehérektől igazolt ide. A nevelőegyesületét most először elhagyó gólerős átlövő elsősorban tanulni szeretne a rutinos játékostársaktól, illetve az új impulzusokat keresi, az Albában való szereplést pedig előrelépési lehetőségnek tatja. A 23 éves jobbszélső, Töpfner Alexandra neve az NBI/B-ből már ismerős lehet a szurkolóknak.

A Gerháth név nem ismeretlen a kézilabda világában. A juniorválogatott, győri nevelésű Gerháth Kincső az Albánál töltött első szezonját szeretné felhasználni arra, hogy bebizonyítsa, édesapja és nővére után őrá is érdemes figyelni. Márczy Tekla, a Mosonmagyaróvártól érkezett a kék-fehérekhez irányító pozícióba.

Besszer Borbála és Gajdóczi Barbara eddig az Alba utánpótlását erősítették. A saját nevelésű átlövő és kapus előző szezonbeli teljesítménye miatt idén az NBI-es csapattal kezdhette meg a felkészülést. Afentaler Sára, aki a Junior-válogatott tagja, a nyáron súlyos térdsérülést szenvedett, emiatt nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón.

Az Alba az egyhetes hazai felkészülés után jövő héten már Siófokon edzőtáborozik, azután edzőmeccsek következnek. Dunaújváros ellen július 26-án, pénteken 17.00 órakor itthon, majd idegenben augusztus 2-án, pénteken. Július 30-án, kedden pedig az MTK fogadja a fehérváriakat. Augusztus 7-9. között a négy csapatos hazai rendezésű tornán Mosonmagyaróvár, Érd csapatai mellett a Japán válogatottat fogadják a Köfém Csarnokban. A véghajrában aztán Ljubljanába utaznak, ahol BL-szintű csapatok ellen mérkőznek.

Sport

 1. Szurkolóknak válaszoltak online a fehérvári hokiklub vezetői

  Több tucatnyi témában érkeztek kérdések a Fehérvár AV19 első online fórumára, melyen Gál Péter Pál és Szélig Viktor válaszoltak a szurkolók kérdéseire. Az első adás sikeressége nyomán a klub a jövőben havonta-kéthavonta szervez ilyen, online eseményeket.

  2020.06.04.
 2. Megkezdték a felkészülést a fehérvári kézilabdázók, Triscsuk ismét az Albában

  Június 2-án megkezdte a felkészülést a következő szezonra az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. A csonkán félbemaradt előző bajnokság után új igazolásokat mutattak be a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján. Köztük nagy visszatérő is akad, Triscsuk Krisztina, aki akár a fehérvári klub történetének legjobb góllövőjévé is válhat az előttünk álló szezonban.

  2020.06.03.
 3. A hetedik helyezett Kisvárda látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Június 6-én, szombaton 19 órakor a Kisvárda együttesét fogadja a Vidi a MOL Aréna Sóstóban. A VidiShopban és a mérkőzés napján a stadionnál nem lesz jegyértékesítés, kizárólag elővételben, online lehet csak belépőket vásárolni. A hatályos előírások értelmében az egyes ülőhelyek között 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, ennek megfelelően lesznek jelölve a szabad helyek.

  2020.06.03.
 4. Visszatérhettek a vízre és már versenyeztek is a VVSI fiataljai

  Évadnyitót idén nem tarthattak a VVSI-ben, hiszen a veszélyhelyzet miatt gyakorlatilag el sem kezdődhetett a szezon. Az intézmény március közepén teljesen bezárta kapuit. Az enyhítések után május elejétől visszatérhettek a gyerekek a vízre, az edzéseket kis csoportokban, csak kis létszámú hajóegységekben lehet tartani.

  2020.06.02.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak