Ötletpályázatot írtak ki iskolai osztályoknak a digitális oktatás segítésére

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatot ír ki osztályoknak, tanulóközösségeknek, testvéreknek, hogy küldjék el, töltsék fel, mutassák meg tanulást segítő ötleteiket. A kezdeményezést Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet koordinálja.
2020.05.23. 15:26 |

A részletes felhívás elérhető a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány honlapján.

Az iskolások tanulását gyökeresen megváltoztatta a koronavírus-járvány. Egy egész országnak kellett egyik napról a másikra átállnia a digitális alapú otthon tanulásra. Oktatók, tanulók (és szülők) egyformán izzadtak, hogy ugyanazt – de alapvetően másképp – sikerüljön átadni, befogadni. Az interneten rengeteg tanulást segítő megoldás, ötlet jelent meg, közösségi összefogástól a szemléletes ismeret-átadáson át a humoros játékokig.

Ezek mind inspirálóan hatnak az új megoldásokat, eszközöket kereső tanárokra, gyerekekre és szülőkre. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom már gyűjti ezeket a jó gyakorlatokat. A Facebook #mutihogytanultok oldalán rengeteg, bárki által hasznosítható, játékos ötlet sorakozik már.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom támogató partnerei, a BT, az ingatlan.com, a Praktiker és a Tesco segítségével most pályázatot ír ki osztályoknak, tanulóközösségeknek, testvéreknek, hogy küldjék el, töltsék fel, mutassák meg tanulást segítő ötleteiket. A #mutihogytanultok pályázatra tanulságos, szívet melengető, humoros, egymást segítő, újszerű és nagyszerű megoldásokat, gondolatokat, élményeket várnak, amelyek a digitális oktatásban való helytállásban segítik a gyerekeket. Itt a lehetőség, hogy a hiányzó közösségi élményt a közös alkotás örömével pótolják a fiatalok, és ezzel nagy értékű ajándékutalványt nyerjen egy osztály, egy közösség, vagy testvérek.

A pályázati kiírás négy kategóriában indul: 6-10 évesek; 10-14 évesek; 14-18 évesek; testvérek (vegyes korösszetétel, 6-18 év). A témáról vizuális (rajz, fotó, videó) és/vagy szöveges (vers, próza, dráma) pályaművet lehet beadni. A pályaműveket 2020. május 29-ig várják úgy, hogy a pályázati anyagon szerepelnie kell a #mutihogytanultok!  feliratnak. A pályázati anyagokat zsűri bírálja el és közönségdíjat is kiosztanak.

Fehérvári színes

 1. Tiszteletkörökkel rótta le kegyeletét az Albatrosz Repülő Egyesület

  Trianoni békediktátum 100. évfordulójáról a repülők is megemlékeztek. Az ország szinte valamennyi repülőteréről, így Börgöndről is több, mint 144 repülőgép emelkedett a levegőbe ma 10 órakor. Az Albatrosz Repülő Egyesület három gépe emelkedett a levegőbe Börgöndön, majd berepülnek Székesfehérvár fölé és tiszteketkörökkel rótták le kegyeletüket.

  2020.06.04.
 2. Pillants a jövőbe! - nyári táborok a Titkok Házában

  Kedvezményes napközis táborok indulnak a nyár folyamán a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban Székesfehérváron. Kétféle tábort is indítanak a szervezők, az egyikben a csillagokkal, a másikban a 21. század tudományos és technikai eredményeivel ismerkedhetnek a diákok játékos formában.

  2020.06.03.
 3. Tizedszer is sikeres volt a Savanyú Emlékkupa Horgászverseny

  Sikerrel lezajlott az idén is a pünkösdhétfőn tartott Savanyú Emlékkupa. A Red-Blue Devils horgászversenyén szép időben, jó hangulatban egyéni és páros kategóriában ragadtak botot a résztvevők – számoltak be a szervezők. A verseny egykori szurkolótársuknak, Németh „Savanyú” Zoltánnak állít emléket.

  2020.06.03.
 4. Szűcsinger - Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs estje szombaton a Petz Sörözőben

  Június 6-án, szombaton 19 órakor kezdődik a zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a keszthelyi születésű költő, Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú másfél órás előadása a Petz Sörözőben. (Bőrgyár u. 23.) Koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene. Belépő: 2000 Ft. Jegyek elővételben a pultban, 75 számozott ülőhely, helyfoglalás érkezési sorrendben.

  2020.06.02.
 1. Pünkösdi virágcsodák Székesfehérváron - erre szavaztak a legtöbben

  Lezárult a szavazás – az idei pünkösdi virágcsodák közül a látogatók az Anemone Fleur virágüzlet kompozícióját tartották a legszebbnek, a Székesfehérvár applikációban erre voksoltak a legtöbben. A második helyen a VirágVár Varkocs-szobornál látható alkotása, a harmadik helyen pedig a Budai 66. díszítése tetszett a legjobban, amely az Országalmát öltöztette ünneplőbe. 

  2020.06.01.
 2. Romantikus fehérvári helyszínek nyomában

  A virtuális fehérvári kirándulás most a legromantikusabb városi helyszínekre viszi a nézőket: Horváth Zsófia, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. munkatársa mutatja meg a Bory-vár zegzugos épületét, az órajátékot, a Hiemer-házat. 

  2020.05.31.
 3. Karanténnaplót írtak a diákok a Comenius iskolában

  Karanténnapló  és a Comenius címmel készített összeállítást a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola, mert szülők és pedagógus-szülők is úgy érezték, szeretnék megfogalmazni, mit éltek át az elmúlt hónapokban, mit tapasztaltak gyermekeik kapcsán.

  2020.05.30.
 4. Kakukkfű, zsálya, menta és bodza - Csalára indul gyógynövénytúra pünkösdhétfőn

  A Herbarius programok következő gyógynövénygyűjtő túrája Csalára indul: pünkösdhétfőn kakukkfüvet, zsályát, mentát és bodzát is szedhetünk. A házipatikák praktikáiról Lencsés Rita szakértő beszél a résztvevőknek, akik a virágzó természet élményével is gazdagabbak lesznek.

  2020.05.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V