Valentin-napi kedvezménnyel kaphatók jegyek a Rómeó és Júlia balettre

A Székesfehérvári Balett Színház február 24-én, hétfőn 19 órakor ismét bemutatja be a Rómeó és Júlia című háromfelvonásos táncdrámáját a Vörösmarty Színházban. Az előadásra Valentin-nap alkalmából kedvezményesen lehet jegyet váltani a Művészetek Házában.
2020.02.14. 18:49 |

Valentin-nap alkalmából 2020. február 14-én és 15-én, pénteken és szombaton 8.00–18.00 óra között minden Rómeó és Júlia jegyvásárló 50%-os kedvezményt kap a teljes árú jegyekből abban az esetben, ha azt a Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) portáján váltja meg készpénzes fizetéssel.

A Rómeó és Júliában örök érvényű gondolatok és emberi viszonyok, az érzelmek legszélesebb skálája jelenik meg a két ellenségeskedő veronai család gyermekei között szövődött szerelem történetében. A dráma egyik legnépszerűbb megzenésítése Szergej Prokofjev balettje. Az ő elementáris, egyúttal drámai erejű balettzenéje sok koreográfust megihletett. Egerházi Attila rendező-koreográfus számára a Rómeó és Júlia alapvetően a szeretet, a szerelem, a félelem, annak egyik legerősebb megnyilvánulási formája, a gyűlölet, a meg nem értés, valamint az emberi gyarlóság és emelkedettség drámája.
A Székesfehérvári Balett Színház háromfelvonásos előadása nem illusztrálja sem a Shakespeare által megírt művet, sem pedig Prokofjev zenéjét, hanem egyedi formanyelven keresztül újrateremti és láttatja a megírt, valamint a zenében rejlő, szavakba nem önthető drámát.

Kultúra

 1. Országos Könyvtári Napok Fehérváron kiállításokkal, vetélkedőkkel, könyvbemutatókkal és gyerekprogramokkal

  A Vörösmarty Mihály Könyvtár ebben az évben is csatlakozik a 15. Országos Könyvtári Napokhoz október 5-11-e között. A megyeszékhelyen a központi intézményben és a tagkönyvtárakban kiállításokkal, vetélkedőkkel, könyvbemutatókkal és gyerekeknek szóló eseményekkel várnak minden kedves érdeklődőt.

  2020.09.30.
 2. Fehér - Szegedi Kovács György verseskötetét mutatják be a Kisfaludi Közösségi Házban

  Október 9-én, pénteken 18 órakor lesz Szegedi Kovács György: Fehér című verseskötetének bemutatója a Kisfaludi Közösségi Házban. A könyvet bemutatja és a szerzővel beszélget Dr. Sebők Melinda irodalomtörténész. Közreműködik: Dőry Magdolna versmondó. Házigazda: Tibai Tibor

  2020.09.30.
 3. Távol is közel - Múzeumok Őszi Fesztiválja Székesfehérváron

  A Múzeumok Őszi Fesztiválja egy tradicionális, több múzeum részvételével zajló országos rendezvénysorozat, melyhez a Szent István Király Múzeum idén is csatlakozott. Az évről-évre egyre népszerűbb fesztivál idei jelmondata: Távol is közel… 

  2020.09.30.
 4. Bartal Klári költő, író lesz a Tarsoly Ifjúságért Egyesület vendége

  A Tarsoly Ifjúságért Egyesület következő irodalmi estjének vendége Bartal Klári költő, író lesz, akivel Tibai Tibor beszélget majd. Az érdeklődőket szeptember 30-án, szerdán 17 órakor várják a Fő utca 3. alatti közösségi térben.

  2020.09.30.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka