Robbanás miatt szakadt félbe a pénteki közgyűlés a Városházán

Kisebb erejű elektromos robbanás történt a Polgármesteri Hivatal pincéjében a pénteki közgyűlés alatt. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a robbanás miatt több helyiségben füst keletkezett, de senki sem sérült meg. Az épületet a tűzoltók kiérkezése előtt kiürítették, a közgyűlés a Hiemer-házban folytatódik.

2017.12.01. 09:00 |

Friss tájékoztatás a történtekről!

Robbanásról és füstről érkezett bejelentés pénteken reggel a katasztrófavédelemhez. A Műveletirányítási Ügyelet Székesfehérvárról három gépjárműfecskendőt és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot riasztotta a helyszínre. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a kiérkezést követően a két épületből álló polgármesteri hivatal mind két épületének alagsori helyiségeit, pincéit átvizsgálták. Az egyik épület pincéje füsttel telítődött. A tűzoltók mentőkötéllel, légzőkészülékben és sugárfedezet mellett hatoltak be a pincébe. A füsttel telítődött alagsori helyiségeket átszellőztették, lángolást már nem tapasztaltak.

A tűzoltók kiérkezésére az épületben tartózkodó 280 embert már kikísérték, személyi sérülés nem történt. A székesfehérvári tűzoltók a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett az áramszolgáltató bevonásával keresték/keresik jelenleg is a robbanás lehetséges okait. Az elsődleges helyszíni adatok alapján a Polgármesteri Hivatal két épülete között futó utca föld alatti elektromos vezetékében történhetett elektromos detonáció, kisebb tűz és a csővezetéken keresztül a keletkező légnyomás jutott be az épületekbe, valamint a füst is a csővezetéken keresztül jutott az épület felsőbb szintjeire. Az egyik épület földszinti irodájában az elektromos csatlakozóknál füstöt, kormozódást tapasztaltak a szakemberek. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz robbanás keletkezési okait, körülményeit.

Kék hírek

 1. Nyolc új tűzoltó érkezett Fejér megyébe - hatan szolgálnak közülük Fehérváron

  Székesfehérvárra és Sárbogárdra kerülnek azok a fiatalok, akik az öthónapos kiképzés eredményes teljesítése után beosztott tűzoltóként kezdik meg hivatásos szolgálatukat Fejér megyében. A tiszthelyetteseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte július 16-án Székesfehérváron.

  2018.07.16.
 2. Két alkalommal is életet mentettek hétvégén a vízirendőrök a Velencei-tavon

  A vízirendőrök hétvégén a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízterületén lettek figyelmesek egy 43 éves asszonyra, aki úszás közben rosszul lett. A rendőrök azonnal a segítségére siettek és biztonságban a közeli strandra szállították a gárdonyi hölgyet.

  2018.07.16.
 3. Átrepült a szalagkorláton egy autó Székesfehérvár mellett az elkerülőn

  Aszfaltot szállító teherautóval ütközött egy személygépkocsi kedden délelőtt a 7-es főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán. A személyautó átszakította a belső szalagkorlátot és a szemközti oldalon állt meg, a jármű jobb első kereke kiszakadt. A mentők tájékoztatása szerint a gépkocsiban egy ember súlyosan, egy könnyebben sérült.

  2018.07.10.
 4. Tarlótűz Székesfehérvár mellett - bálázógépből csaptak fel a lángok

  Egy bálázógép gyulladt ki július 9-én, hétfőn délután a megyeszékhely mellett, Iszkaszentgyörgy-Imremajorban. Az árpa aratása után a szalma betakarítását végezték, amikor lángok csaptak fel a munkagépből. A helyszínen tartózkodók porral oltóval igyekeztek megfékezni a tüzet, amely a szélben gyorsan terjedt és a bálázógép körül a tarlót is meggyújtotta. 

  2018.07.10.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek