Információk az önkormányzati rezsitámogatásokról és a családi fogyasztói közösség hatósági bizonyítvány kiállításáról

2022.09.29. |

ÍGY IGÉNYELHETIK AZ ÁTLAGON FELÜLI FOGYASZTÓK AZ ÖNKORMÁNYZATI REZSITÁMOGATÁST

Az áramfogyasztás költségeire a piaci áron számolt összeg, de legfeljebb havi 5.000,- Ft, a gázfogyasztás költségeire a versenypiaci költségeket tükröző áron számolt összeg, de legfeljebb havi 15.000,- Ft, a tűzifa beszerzési költségeire a beszerzési költség, de legfeljebb 75.000,- Ft egyszeri, egy összegben folyósított támogatás adható. A benyújtás részleteit és a formanyomtatványokat ITT találja!

A Program támogatás-elemei 2022. szeptember 1-től 2023. február 28-ig adhatóak be!


ÍGY IGÉNYELHETIK AZ EGYÜTTÉLŐ TÖBBGENERÁCIÓS CSALÁDOK A REZSICSÖKKENTETT GÁZÁRAT

A többgenerációs lakóépületekben együtt élő családok is rezsicsökkentett áron juthatnak földgázhoz, ha erről az élethelyzetről igazolással rendelkeznek. Ezt a hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal állítja ki.

Az igényléshez szükséges formanyomtatványt ITT töltheti le! 

Komoly segítséget nyújt a kormány az egy fogyasztási helyen, többgenerációs ingatlanban élő családok részére a gázfogyasztás tekintetében. 

A jogszabály alapján, ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy a rezsicsökkentett áron jussanak hozzá a földgázhoz. Ezt az élethelyzetet hatósági bizonyítvánnyal kell alátámasztani a gázszolgáltató felé. A hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal állítja ki, és a következő módon lehet igényelni:

Ki kell tölteni az ITT LETÖLTHETŐ formanyomtatványt! (https://www.szekesfehervar.hu/_upload/editor/2022/Onkormanyzat/Dokumentumok/
Formanyomtatvany_csaladi_fogyasztoi_kozosseg_kedvezmeny_2022__002_.doc
)

A formanyomtatványt a lakossági fogyasztó terjesztheti elő, két tanúnak is alá kell írnia, büntetőjogi és kártérítési felelősségük tudatában! A kitöltött, tanúzott nyomtatványt VAGY elektronikus úton, az ügyfélkapun át (https://ekozig.szekesfehervar.hu/) VAGY postai úton, VAGY személyesen, a Városháza portáján lévő gyűjtőládába kell bedobni.

Amennyiben a formanyomtatvány kitöltése megfelelő a polgármesteri hivatal, kérésre elküldi, vagy személyesen átadja a hatósági bizonyítványt. Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdésük van, 70/6699199-es telefonszámon, illetve az ugyfelszolgalat@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen tehetik fel! 


A kormányzati rezsicsökkentésnek köszönhetően ennyit spórolnak a magyar családok a jelenleg ismert piaci árak mellett: