Részegen támadta meg a görkorist a Fő utcán aki fejbe rúgta - a görkoris ellen emeltek vádat

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat, ami alapján a Székesfehérvári Járásbíróság megállapította a bűnösségét. A sértett részegen beszólt a Fő utcán görkorizó fiatalembernek egy teraszról és meg is akarta ütni, de elesett majd a görkorkoris fejbe rúgta a részeget, ellene emeltek vádat.
2021.05.25. 09:05 |

A vádirat szerint a 25 éves fiatalember tavaly nyáron gyors tempóban görkorcsolyázott a belvárosban, barátja pedig kerékpárral haladt mellette.

Az egyik vendéglátóegység teraszán tartózkodó sértett, aki veszélyesnek ítélte az elkövető közlekedését, hangosan odaszólt a férfinak. Az elkövető ezt meghallotta, és barátjával együtt megállt.

A részeg sértett ekkor odament a férfihoz, meg akarta ütni, de a lendülettől és ittassága folytán négykézlábra esett az elkövető lába elé.

A férfi ekkor egy alkalommal bal lábával – a rajta lévő görkorcsolyával – fejbe rúgta a sértettet, aki a földre zuhant, és eszméletét vesztette. A férfi ezt követően barátjával együtt elhajtott a helyszínről.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szerzett magának.

Az előkészítő ülésen a férfi a vád szerint beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, továbbá bocsánatot kért a sértettől. A bíróság az ügyészi indítvány szerint 450.000,-Ft pénzbüntetést és 48 óra közérdekű munkabüntetést szabott ki vele szemben, és elrendelte a görkorcsolya elkobzását.

Kék hírek

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4