Rendőrök várták a fehérvári fiatalokat az Országalmánál

A rendőrök a vagyonvédelem mellett tájékoztatást nyújtottak az internetbiztonságról, drogprevencióról, illetve a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjairól, emellett tanácsokkal látták el a fiatalokat arra vonatkozóan, hogy a vakáció ideje alatt is felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket.
2018.08.03. 10:36 |

A nyár veszélyeire, a szabadidő hasznos és biztonságos eltöltésére hívták fel a figyelmet a rendőrség szakemberei a megyeszékhelyen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkatársai az áldozattá válás megelőzését segítő vagyonvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket Székesfehérvár belvárosában. Fontosnak tartják, hogy a gyermekeket a nyári szünidő alatt is felkészítsék a szülők, illetve gondviselők a veszélyhelyzetek elkerülésére, valamint azok kezelésére.

A legjellemzőbb problémákkal és veszélyforrásokkal kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság:

 • Kérjék meg gyermeküket, ha elmegy otthonról, mondja meg pontosan, hogy hová megy, kivel találkozik, és előreláthatólag mikor ér haza. Ismerjék a gyermek barátai nevét, címét, telefonos elérhetőségét. Ez nem a bizalmatlanság jele, hanem a gondoskodásé.
 • Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
 • Fontos, hogy a gyermekek idegentől ne fogadjanak el semmit, még akkor sem, ha azt kedvesen kínálják részükre.
 • Lényeges, hogy a gyermekek tudjanak nemet mondani arra, ha barátaik alkohollal, cigarettával, esetleg droggal kínálják őket.
 • Ismerjék a segélyhívó telefonszámokat, valamint emlékezetből tudják szüleik telefonszámát is.
  A témával összefüggésben az Országos Rendőr-főkapitányság bővebb tájékoztatását ITT olvashatják.

Kék hírek

 1. Óvatosságra figyelmeztet a rendőrség az adventi forgatagban

  A karácsonyi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az adventi időszakban prevenciós kiadványokkal hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy az ünnepi készülődés közben se feledkezzenek meg a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról.

  2018.12.08.
 2. Befejezte a nyomozást a rendőrség a száguldozó autós ügyében

  Gondatlanságból okozott közúti balesetet az a 48 éves fehérvári férfi, aki március 15-én száguldozott a városban Skoda 120L autójával és nekiütközött egy Octaviának. A 32 éves vétlen sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság lefolytatta a büntetőeljárást és az iratokat átadta az ügyészségnek.

  2018.12.07.
 3. Ne mobilozz vezetés közben! - halálos lehet a figyelmetlenség

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen beláthatatlan következményei lehetnek egy pillanatnyi figyelmetlenségnek és a mobiltelefon vezetés közbeni használatának veszélyeire hívja fel a figyelmet.

  2018.12.05.
 4. Legyél hős! Legyél tűzoltó!

  Bátorság, hogy bemenj oda, ahonnan más menekül. Erő, hogy segíts a gyengén. Egy csapat, hogy tartozz valahová. Egy hivatás, ami több egy átlagos munkánál. Legyél hős, legyél tűzoltó! A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság várja a leendő tűzoltók jelentkezését a székesfehérvári hivatásos tűzoltóságra. 

  2018.12.04.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek