Rendőrök várták a fehérvári fiatalokat az Országalmánál

A rendőrök a vagyonvédelem mellett tájékoztatást nyújtottak az internetbiztonságról, drogprevencióról, illetve a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjairól, emellett tanácsokkal látták el a fiatalokat arra vonatkozóan, hogy a vakáció ideje alatt is felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket.
2018.08.03. 10:36 |

A nyár veszélyeire, a szabadidő hasznos és biztonságos eltöltésére hívták fel a figyelmet a rendőrség szakemberei a megyeszékhelyen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkatársai az áldozattá válás megelőzését segítő vagyonvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket Székesfehérvár belvárosában. Fontosnak tartják, hogy a gyermekeket a nyári szünidő alatt is felkészítsék a szülők, illetve gondviselők a veszélyhelyzetek elkerülésére, valamint azok kezelésére.

A legjellemzőbb problémákkal és veszélyforrásokkal kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság:

 • Kérjék meg gyermeküket, ha elmegy otthonról, mondja meg pontosan, hogy hová megy, kivel találkozik, és előreláthatólag mikor ér haza. Ismerjék a gyermek barátai nevét, címét, telefonos elérhetőségét. Ez nem a bizalmatlanság jele, hanem a gondoskodásé.
 • Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
 • Fontos, hogy a gyermekek idegentől ne fogadjanak el semmit, még akkor sem, ha azt kedvesen kínálják részükre.
 • Lényeges, hogy a gyermekek tudjanak nemet mondani arra, ha barátaik alkohollal, cigarettával, esetleg droggal kínálják őket.
 • Ismerjék a segélyhívó telefonszámokat, valamint emlékezetből tudják szüleik telefonszámát is.
  A témával összefüggésben az Országos Rendőr-főkapitányság bővebb tájékoztatását ITT olvashatják.

Kék hírek

 1. Tűz volt hajnalban egy belvárosi kávézó pincéjében

  Füst szivárgott egy belvárosi vendéglátóhely alagsori helyiségéből július 30-án, hétfőn reggel Székesfehérváron. A város hivatásos tűzoltói a bejárati ajtót felfeszítették, majd a sűrű füstben légzőkészülék használata mellett hatoltak le a pincébe, ahol egy vízsugárral fojtották el a lángokat.

  2018.07.30.
 2. Busz és személyautó karambolozott a Zsolnai utcában

  Egy autóbusz és egy személyautó ütközött össze Székesfehérváron, a Zsolnai utcában. A karambolban az autó egy kerítésnek hajtott, majd felborult. A vezető ki tudott ugyan szállni a járműből, de súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították. A busz utasai nem sérültek meg, mentesítő járattal utaznak tovább.

  2018.07.28.
 3. Két gyermeknek és egy felnőttnek segítettek partra jutni a rendőrök a Velencei-tavon

  A vízi rendőrök egy nádfalban rekedt vitorlásra lettek figyelmesek, aminek a fedélzetén egy nő és két gyermek volt. Az egyenruhások a bajba jutottakat a motorcsónakjukba segítették, a vitorlást vontára vették és a közeli kikötőbe kivitték őket.

  2018.07.28.
 4. Visszatérhettek a füst miatt kimentett vendégek a fehérvári szállodába

  Füst keletkezett egy szálloda áramelosztó helyiségében péntek kora reggel a székesfehérvári Ligetsoron. A helyszínre a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, az épületben tartózkodó százhuszonhét embert az utcára menekítették. 

  2018.07.27.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek