Rendőrök várták a fehérvári fiatalokat az Országalmánál

A rendőrök a vagyonvédelem mellett tájékoztatást nyújtottak az internetbiztonságról, drogprevencióról, illetve a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjairól, emellett tanácsokkal látták el a fiatalokat arra vonatkozóan, hogy a vakáció ideje alatt is felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket.
2018.08.03. 10:36 |

A nyár veszélyeire, a szabadidő hasznos és biztonságos eltöltésére hívták fel a figyelmet a rendőrség szakemberei a megyeszékhelyen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkatársai az áldozattá válás megelőzését segítő vagyonvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket Székesfehérvár belvárosában. Fontosnak tartják, hogy a gyermekeket a nyári szünidő alatt is felkészítsék a szülők, illetve gondviselők a veszélyhelyzetek elkerülésére, valamint azok kezelésére.

A legjellemzőbb problémákkal és veszélyforrásokkal kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság:

 • Kérjék meg gyermeküket, ha elmegy otthonról, mondja meg pontosan, hogy hová megy, kivel találkozik, és előreláthatólag mikor ér haza. Ismerjék a gyermek barátai nevét, címét, telefonos elérhetőségét. Ez nem a bizalmatlanság jele, hanem a gondoskodásé.
 • Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
 • Fontos, hogy a gyermekek idegentől ne fogadjanak el semmit, még akkor sem, ha azt kedvesen kínálják részükre.
 • Lényeges, hogy a gyermekek tudjanak nemet mondani arra, ha barátaik alkohollal, cigarettával, esetleg droggal kínálják őket.
 • Ismerjék a segélyhívó telefonszámokat, valamint emlékezetből tudják szüleik telefonszámát is.
  A témával összefüggésben az Országos Rendőr-főkapitányság bővebb tájékoztatását ITT olvashatják.

Kék hírek

 1. Fair play-díjban részesültek a fehérvári ördögök

  A dobogóról éppen lecsúszva, ám ugyanúgy az előkelő negyedik helyen zárta a katasztrófavédelem országos tekeversenyét a székesfehérvári hivatásos tűzoltók csapata február 20-án Nyíregyházán. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben induló "Fehérvári Ördögök" csapata a sportszerű játékért és versenyszellemért a „Fair play” díjat is kiérdemelte.

  2019.02.22.
 2. Tizenkét évet is kaphat a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

  Akár tizenkét év fegyházbüntetést is kaphat az a férfi, aki tavaly áprilisban Székesfehérváron, egy hetedik emeleti lakás ablakából, távcsővel felszerelt légpuskával célzott lövéseket adott le egy bevásárlóközpont előtt elhaladó, az autóbuszmegálló irányába gyalog közlekedő, illetve ott várakozó emberekre.

  2019.02.20.
 3. A tudás életet menthet - katasztófavédelmi versenyre hívják a fehérvári diákokat

  A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat. Fehérvárról négyfős csapatok két korcsoportban nevezhetnek a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi fordulóira.

  2019.02.15.
 4. Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy ember Székesfehérváron

  Rosszullét miatt riasztották a székesfehérvári tűzoltókat pénteken este egy Homoksor utcai lakóházhoz Székesfehérváron. A katasztrófavédelem méréseket végzett és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét, egy ember életét vesztette.

  2019.02.09.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek