Rendkívüli intézkedések a Vörösmarty Színházban - önkormányzati segítséggel fertőtlenítik az épületet

A Vörösmarty Színházzal kapcsolatos hírről és rendkívüli járványügyi intézkedésről számolt be közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A lakossági tájékoztatás teljes szövege az alábbiakban olvasható. 

2020.09.08. 17:43 |

Pozitív lett az egyik társulati tag koronavírus-tesztje – tájékoztatta Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója kedden az Önkormányzatot. Egy a betegség tüneteit mutató kollégájuk végeztette el a vizsgálatot, amelynek eredménye ma megérkezett és pozitív lett.

A társulatot az igazgató azonnal tájékoztatta a történtekről, és lemondták a legújabb darab, Az ember tragédiája 2.0 premierjét. Az Önkormányzat is minden segítséget megad az intézménynek: rendelkeznek a védekezéshez szükséges felszereléssel, a város felajánlott gyorsteszteket, valamint elrendeltük a Vörösmarty Színház soron kívüli fertőtlenítését. Előreláthatólag ez szerdán este meg is kezdődik.

A hatósági intézkedések megkezdődtek, a város polgármestere arra kérte Szikora János igazgatót, hogy azok lezárultáig függessze fel az intézményben folyó szakmai munkát, azaz a próbákat is. Ezzel védi saját kollégáinak egészségét, és segíti, hogy mielőbb visszatérhessen a színház élete a megszokott kerékvágásba.

dr. Cser-Palkovics András
polgármester

Közlemények

 1. Áramszünet lesz a Takarodó utcában és Felsőváros több utcájában

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan szeptember 23-án, szerdán áramszünet lesz a Takarodó utca egészében, valamint szeptember 25-én, pénteken Felsőváros több utcájában.

  2020.09.21.
 2. Garanciális hibákat javítanak a Balatoni úton - a közlekedést nem akadályozza a munka

  A folyamatban lévő műszaki átadás közben még kisebb, növénygyökerek okozta hibákat javítanak a Balatoni úti felüljáró járdáján. A tuskómarás után kihajtott nyárfák gyökérzetét vegyszerrel kezelik, majd helyreállítják a feltárás során keletkezett foltokat. A kivitelező munkavégzése idején továbbra is lehet közlekedni a felüljárón.

  2020.09.18.
 3. Őrizzük meg városunk működőképességét a második hullám idején is! - aktuális koronavírus-információk

  Szigorú intézkedéseket vezettek be a városi fenntartású intézmények és gazdasági társaságok vonatkozásában. Minden előírás célja a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás garantálása, ezzel védve a munkavállalók és a látogatók egészségét. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán ismertette az elrendelt óvintézkedéseket, és tájékoztatást ad az újraindított idősügyi ellátás első tapasztalatairól, valamint a koronavírus-járványban érintett helyi közösségekről is.

  2020.09.15.
 4. Kedden kezdődik az őszi rágcsálóirtás a főbb vízfolyások mellett Fehérváron

  A város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek 2020 szeptember 15-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Az irtószeres dobozokat 2020. október 15-től folyamatosan visszaszedik.

  2020.09.13.
 1. A Csanádi, a Radnóti és a Pilinszky tér környékét érinti a pénteki vízvezeték hibaelhárítás

  Szeptember 11-én 8.00 és 15:00 között hibaelhárítást végez a Fejérvíz a  Csanádi tér 1. melletti salakos parkolóban. A hibaelhárítás miatt érintett terület: Csanádi tér, Radnóti tér, Pilinszky tér, József Attila utca 35-41 közötti tízemeletes lépcsőház, József Attila utca 21-27 közötti tízemeletes lépcsőház, illetve a József Attila utca 7-11 közötti tízemeletes lépcsőház és alattuk lévő üzletek.

  2020.09.10.
 2. Egyre több fehérvári intézmény érintett a koronavírus-járványban

  Amennyiben tüneteket észlel gyermekén, semmiképpen ne engedje őt közösségbe! Abban az esetben se küldje a gyermeket iskolába, óvodába vagy bölcsődébe, ha magán, vagy családtagjain tüneteket észlel! Ebben az esetben maradjanak otthon, és vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal! 

  2020.09.10.
 3. Fogadóórát tart hétfőn Deák Lajosné - a védelmi szabályok betartását kéri a képviselő

  Fogadóórát tart szeptember 14-én, hétfőn 17 órától Deák Lajosné önkormányzati képviselő a Királykúton. A járványügyi készültségre való tekintettel Deák Lajosné kéri a résztvevőket, hogy viseljenek védőmaszkot és tartsák be egymástól a védőtávolságot.

  2020.09.10.
 4. Polgármesteri lakossági tájékoztató - fehérvári járványügyi intézkedések, információk

  Újraindul hétfőtől az idősek mindennapi ügyintézését segítő szolgáltatás, valamint a telefonos lelki segítségnyújtás, szünetel a nappali ellátás a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény gondozási központjaiban, az Önkormányzat segítségével fertőtlenítik azokat az intézményeket, ahol igazolt koronavírusos megbetegedéseket jeleztek. A legfrissebb információkról és döntésekről szól a három hónap után újra jelentkező Lakossági tájékoztató.

  2020.09.09.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4