Rendhagyó évadzáró Csókakőn, a Vörösmarty Színház társulata elbúcsúztatta az elmúlt évadot

Rendhagyó évadhoz rendhagyó évadzáró dukál: a Vörösmarty Színház társulata idén mesebeli környezetben, Csókakőn Szili Sándor borospincéjében búcsúztatta az elmúlt színházi évet. A díjazás azonban idén sem maradhatott el.
2022.06.20. 14:51 |

Az évad legjobb színésze Varga Lili lett, Varga Mária és Sághy Tamás egy-egy Vörösmarty Gyűrűvel lett gazdagabb, a társulat az évad legjobb nem művészeti állományú dolgozójának Jászai György színpadmestert választotta.

Tíz bemutató és közel 300 előadás után a társulat Csókakőn zárta az elmúlt évadot. „Igazából ez a Vörösmarty Színház! Nem az a Vörösmarty Színház, a falak, a székek, ez az. Ti vagytok a Vörösmarty Színház. És ez valami olyan fantasztikus ajándéka az életnek, amilyen fantasztikus ez a környezet, ahol most vagyunk. Nagyon-nagyon becsüljük meg egymást, mert ennél nagyobb értéket ritkán kap az ember a Gondviseléstől. Őszintén kívánom, hogy ez ne egy nosztalgikus emlék legyen, hanem legyen ez a hétköznapjaink része.” – kezdte a zárást Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a valóban fantasztikus környezetben, árnyas fák alatt, madárcsiripelés közepette.

Minden évben a színház vezetése eldönti, hogy ki kapja Az évad legjobb színésze elismerését, idén Varga Lili vehette át a díjat. A színház alapítványának különleges díja a Vörösmarty Gyűrű, melyet minden évben a társulat titkos szavazása után adnak át egy női és egy férfi díjazottnak. Az ARTeatrum alapítója, Révész László idén Varga Máriát és Sághy Tamást méltatta:

„Úgy érzem, hogy a két díjazott most van a csúcson, azt kívánom nekik, hogy vagy ezen a platón maradjanak, vagy innen még fölfele, mert zseniális mindkettő”.


És bár az évadzáró rendhagyó volt, a díjazás idén sem maradhatott el. Az évad legjobb dolgozójának méltatása Bagó Bertalan művészeti vezető reszortja lett:

Szerintem az ország egyik legjobb szakembere. Ott kezdte, hogy volt ló eleje, volt tehén hátulja, volt A velencei kalmár-ban zsidóverő, és szerintem az év legjobb alakítását megkaphatná, mert az Az öreg hölgy látogatásában fiával maradandót alkotott.” A díjat idén Jászai György színpadmester vehette át.  A Vörösmarty Színház társulata szeptember elejétől ismét várja kedves közönségét egy igazán sokszínű, változatos, új évaddal.

Aranybulla emlékév 2022.

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka