Tájékoztató az óvodalátogatás alóli felmentésről, a városrészi képviselők elérhetőségéről és további aktualitásokról

Hétfőn este 7 órától a Polgármesteri Hivatal Watthay Ferenc utcában található parkolóját bárki ingyenesen igénybe veheti; jogszerű lehetőség van otthon maradni az óvodás gyerekekkel annak, aki meg tudja oldani a felügyeletet; e-mailben és telefonon is elérhetőek a városrészi önkormányzati képviselők - többek között erről is szó volt a november 23-i polgármesteri tájékoztatóban.
2020.11.23. 16:25 |

Tisztelt Fehérváriak!

- A szombaton megszületett kormányzati döntés alapján ma, azaz hétfőn este 7 órától a Polgármesteri Hivatal Watthay Ferenc utcában található parkolóját bárki ingyenesen igénybe veheti. Úgy döntöttem azonban, hogy ez nemcsak az éjszaki órákban lesz ingyenesen elérhető, hanem a parkolót napközbenre is megnyitjuk a közforgalom előtt.

- Az elmúlt hetekben többen kérdezték, hogy van-e lehetősége egy családnak arra, hogy ha meg tudja oldani óvodás korú kigyermekének napközbeni felügyeletét, akkor ne kelljen őt óvodába vinnie. Egyeztetve az óvodák vezetőivel: erre van jogszerű lehetőség az intézmények házirendje alapján. Kérjük az érintett szülőket, hogy erre vonatkozó kérelmüket az adott intézmény vezetőjéhez nyújtsák be. Az óvodaigazgató adhat erre engedélyt ebben a rendkívüli időszakban.

- A maszkviseléssel kapcsolatban is számos megkeresés érkezett hozzám autista gyermeket nevelő szülőktől. Megszületett a számukra is megoldást jelentő kormányrendelet.

- Köszönjük a Videoton Holding ismételt támogatását, amelyet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára biztosított, valamint azt a munkáltatóként felelős hozzáállást, amelyet dolgozói egészségvédelme érdekében tesz. Fontos, hogy a vállalatcsoport saját belső támogatásokkal ösztönzi koronavíruson átesett dolgozóit a vérplazma adására, amely súlyos állapotú betegek számára nyújthat reményt a gyógyulásra.

- Az egyéni képviselők ebben az időszakban sem lakossági fórumot, sem személyes találkozással fogadóórát nem tudnak tartani. Fontos azonban, hogy mindenki utolérhesse városrészi képviselőjét. Elérhetőségeikről az alábbiakban adok tájékoztatást, várják megkereséseiket!

1. választókerület: Szabó-Bakos Györgyné – 06 70 66 99 016
szabobakos.gyorgyne@fehervar.hu

2. választókerület: dr. Kovács Zsoltné – 06 20 55 14 985
kovacs.zsoltne@fehervar.hu

3. választókerület: Dr. Horváth Miklósné – 06 20 97 42 149
mocsolad42@freemail.hu

4. választókerület: Molnár Tamás – 06 70 29 21 845
molnar.tamas@fehervar.hu
https://www.facebook.com/molnartamas4vk

5. választókerület: Mészáros Attila – 06 70 66 99 037
meszaros.attila@fehervar.hu
https://www.facebook.com/meszaros.attila.376

6. választókerület: Brájer Éva
brajerev@gmail.com
https://www.facebook.com/brajer.eva

7. választókerület: Farkas László – 06 20 98 34 509
laszlo.farkas7@gmail.com

8. választókerület: Viza Attila – 06 30 94 71 834 –
viza.attila@fehervar.hu

9. választókerület: Szigli István – 06 70 60 07 792
szigli.istvan@szekesfehervar.hu

10. választókerület: Földi Zoltán – 06 20 94 24 304
foldi.zoltan@szekesfehervar.hu

11. választókerület: Deák Lajosné – 06 20 44 21 128
deak.lajosne@fehervar.hu

12. választókerület: Östör Annamária – 06 20 46 12 964
ostor.annamaria@fehervar.hu

13. választókerület: Horváth Miklós Csaba – 06 30 23 77 121
horvath.miklos.csaba@fehervar.hu

14. választókerület: Dr. Dienesné Fluck Györgyi – 06 20 47 61 274
dienes.otto@chello.hu

- Önkormányzatunk az idei esztendőben eddig a 65 év feletti fehérváriaknak 15 899 db megállapító határozattal 79.495.000 forint támogatást biztosított. Ez azt jelenti, hogy eddig a jogosultak háromnegyede élt a lehetőséggel. Aki ezt eddig nem vette igénybe, biztatom, hogy minél hamarabb adja be a kérelmét. A jövő évi támogatásokra vonatkozó kérelmeket december elsejétől van lehetőség írásban és személyesen is kezdeményezni. A Polgármesteri Hivatal szakemberei telefonon is szívesen adnak felvilágosítást erről. Több közéleti szereplő megtévesztő információkat adott az elmúlt napokban ezzel a juttatással kapcsolatban. Ezért szeretném megerősíteni: ez a támogatás, mivel szociális juttatás, csak kérelem alapján nyújtható.

- A mai nappal az önkormányzat időseket segítő szolgálatának önkéntesei a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény nappali ellátási feladatainak egy részét (bevásárlás, gyógyszerkiváltás intézése) is átvették, segítve ezzel, hogy az intézmény munkatársai a bentlakásos idősotthonokra koncentrálva végezhessék fontos munkájukat.

- Ismét külön idősávot kapnak a 65 év felettiek, ennek részleteiről a városi honlapon olvashatnak cikket. Azt pedig, hogy milyen szabályozás vonatkozik majd a városi piacra, az idősávokról szóló rendelet megjelenése, annak pontos ismerete után tudjuk megmondani.

- Már az adventi ünnepváró időszakra készülhetünk a Fehérvári Kézművesek Egyesületének online sorozatával és vásárával

- A Depónia is csatlakozott a nemzetközi szemléletformáló kezdeményezéshez, hiszen a járványidőszakban sem feledkezhetünk meg a környezettudatosságról.

- Ma már igazi télies, hideg időjárás köszöntött ránk, ilyenkor még jobban kell figyelnünk a hajlék nélküliekre. A Kríziskezelő Központban a fedél nélküliek számára biztosítva van a megfelelő számú férőhely, amelyet a következő hetekben tovább fogunk bővíteni. Biztosítjuk számukra a teajáratot is, ahol meleg ételt, takarót, maszkot kaphatnak, és megoldott a tesztelés kérdése is.

Kérem, hogy ha egyedülálló, segítségre szoruló emberről tudnak, keressék az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központot (06 30 600 8856). Ha pedig hajléktalan személyt látnak, kérem a Kríziskezelő Központ Utcai Szociális Szolgálatánál (06 20 957 9410) jelezzék. Ebben az időszakban még nagyobb jelentősége van a szociális érzékenységnek.

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

dr. Cser-Palkovics András

Székesfehérvár polgármestere

Közlemények

 1. Az útszéli japánakácok ifjítása miatt lesz forgalomkorlátozás a Zichy ligetnél

  A fasorfenntartási munkát végez február 1. és 5. között a Zichy-liget mellett a Mátyás király krt. és a Malom utca közötti szakaszon a Városgondnokság. Az autók biztonságának érdekében az út széli parkolókat lezárják már vasárnap és egészen február 5-én, péntekig korlátozzák is a parkolást. Az utcát a napközbeni munkavégzés idejére zárják csak le a forgalom elől.

  2021.01.28.
 2. Pályakarbantartás miatt módosul a vasúti menetrend február 13-tól

  Pályakarbantartási munka miatt a Martonvásár – Gárdony és Szabadbattyán – Balatonfüred állomások között a 30a vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok 2021. február 13-tól február 28-ig. A végzett munkáról és menetrend alakulásáról a MÁV-START Zrt. tájékoztatója az alábbiakban olvasható.

  2021.01.28.
 3. Holnaptól forgalomkorlátozás lesz a Juharfa utcában

  A hírközlési kábel lesüllyesztését végzik a Déli összekötőút beruházása kapcsán a Juharfa utca – Börgöndi út kereszteződésben. A munkavégzés idejére, holnaptól péntekig lezárják a Juharfa utca csomópont felőli végét. Kérik a közlekedők körültekintését és türelmét!

  2021.01.26.
 4. Pályakarbantartás miatt módosul február 6-án a vasúti menetrend

  Pályakarbantartás miatt a Budapest-Déli – Budapest-Kelenföld és Szabadbattyán – Balatonfüred állomások között a 30a vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. A 2021. február 6-án, szombaton végzett munkáról a MÁV-START Zrt. tájékoztatója az alábbiakban olvasható.

  2021.01.26.
 1. Segít a koronavírus elleni oltás online regisztrációjában az Aranybulla Könyvtár

  Bővíti online szolgáltatásait az Aranybulla Könyvtár Alapítvány. Az intézmény segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik szeretnének regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, azonban számítógép és egyéb infokommunikációs eszköz hiányában ezt nem tudják megtenni. A Köfém lakótelep 1. szám alatti könyvtár várja az érdeklődők jelentkezését a 22/312-945-ös telefonszámon.

  2021.01.22.
 2. Változnak jövő héttől a Szekfű Gyula utcai fogorvosi és háziorvosi rendelések

  Változnak jövő héttől a Szekfű Gyula utcai rendelőben dolgozó orvosok rendelései az épület felújítása miatt. A fogorvosok január 25-től január 29-ig, hétfőtől péntekig már nem rendelnek itt, míg a háziorvosok rendelése január 29-én, pénteken szünetel, a betegellátás zavartalansága érdekében az orvosokat helyettesítik. Február 1-jétől a Mészöly Géza utcai rendelőben várják a betegeiket az orvosok.

  2021.01.22.
 3. Februárban lehet benyújtani az emlékdiplomák iránti kérelmeket

  Székesfehérváron szép hagyománya van annak, hogy minden évben emlékdiploma-átadással köszöntik az 50, 60, 65, 70, illetve 75 éve végzett óvónőket, tanítókat és tanárokat. Idén az érintettek február 1-26. között, a Polgármesteri Hivatalban adhatják be a diplomák iránti kérelmeiket.

  2021.01.21.
 4. Fasorfenntartási munkálatok miatt lesz forgalomkorlátozás a Hosszúsétatéren

  Január 21-22-én 8:00 és 14:00 között fasorfenntartási munkákat végez a Városgondnokság a Hosszúsétatéren. A parkolók lezárását már szerdán éjjel megkezdik és kérik a gépjármű tulajdonosokat, hogy a munkálatok ideje alattt ne a Hosszúsétatéren parkoljanak a gépkocsik védelme érdekében.

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár