Pincéket öntött el, épületet veszélyeztetett a víz - 50mm-nél is több esett egy nap alatt

A csapadékos időjárással összefüggésben tizenöt épületnél szivattyúzták az esővizet a hivatásos és az önkormányzati tűzoltók szeptember 4-én a kora délutáni órákig. A bejelentések fele Magyaralmásról érkezett, ahol helyenként másfél méter magasan állt a víz az alagsori helyiségekben. Székesfehérváron a Bregyó közi apartmanházban a szivattyúzás mellett homokzsákokat is kihelyeztek. Abán és Csóron az általános iskolához kérték a tűzoltók segítségét.
2018.09.04. 15:46 |

Az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű eső és a folyamatos csapadék-utánpótlás miatt Magyaralmáson több családi ház pincéjét, garázsát árasztotta el - helyenként másfél méter magasan - a víz.

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók hajnalban és délelőtt összesen nyolc lakóház alagsorában szivattyúztak.

Székesfehérváron egy apartmanház szuterénlakásait veszélyeztette a víz a Bregyó közben. Az épület melletti utcában a csapadékot elvezető árok telítődött, a víz az udvaron ötven centiméter magasan összegyűlt. A lakások védelme érdekében már korábban homokzsákokat helyeztek ki, amelynek köszönhetően a vízszint emelkedésekor az épületbe nem folyt be az eső.

A tűzoltók több szivattyúval, az épület hátsó és belső udvaráról párhuzamosan kezdték meg a vízeltávolítást, amelynek eredményeként az összegyűlt csapadék mennyisége jelentősen csökkent. A katasztrófavédelem száz zsákot vitt az apartmanházhoz, amelyeket a helyszínen tartózkodók, valamint a megyeszékhely önkéntes tűzoltói homokkal feltöltenek, és ezekkel a korábban kihelyezett homokzsákokat megtámasztják.

Csóron ugyancsak nagy mennyiségű csapadék gyűlt össze az általános iskola udvarán, ezért a gyerekek rövid ideig nem tudtak kijönni az épületből. A vízeltávolításhoz kérték a katasztrófavédelem segítségét, de beavatkozásra végül nem volt szükség, mert a víz elfolyt az intézmény udvaráról.

Abán az általános iskola pincéjében egy méter magas víz gyűlt össze. A hatvan négyzetméteres pince szivattyúzását a sárbogárdi hivatásos tűzoltók megkezdték.

Kék hírek

 1. Két baleset az M7-esen - Székesfehérvár és Pákozd térségében karamboloztak

  Székesfehérvár térségében három személyautó karambolozott az M7-es autópályán. Szinte egyidőben a fehérvári balesettel két személygépkocsi karambolozott az M7-es autópálya ugyancsak a Letenye felé vezető oldalán.

  2019.04.10.
 2. Senki nem sérült meg az éjszakai lakástűzben

  Füstszagra ébredtek és a szellőzőből feltörő füstre figyeltek fel a lakók április 5-én hajnalban egy székesfehérvári társasházban. A Repülőtér úti épülethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett három gépjárműfecskendővel és a létraszerrel érkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik a felderítéssel párhuzamosan megkezdték a háromszintes társasház kiürítését. 

  2019.04.05.
 3. 75%-al csökkent 2010 óta Székesfehérváron a regisztrált bűncselekmények száma

  A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács az ország első, speciálisan önkormányzatok számára szervezett bűnmegelőzési konferenciáját rendezte meg a Rendőrségi Igazgatási Központban. Az auditóriumban számos településvezető és a bűnmegelőzési terület szakemberei gyűltek össze. A rendőrségi előadók mellett Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is felszólalt.

  2019.03.29.
 4. Általános tűzgyújtási tilalom van érvényben március 29-től Fejér megyében

  A Fejér megye területén lévő erdőkben és fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében 2019. március 29-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tűzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet.

  2019.03.29.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek