Péntektől változik a forgalmi rend a Fiskális úton - egyirányú lesz a Kassai és a Pozsonyi között

Ivóvízvezeték építése miatt megváltozik péntektől a forgalmi rend a Fiskális úton: egyirányúsítják a Kassai út – Pozsonyi út közötti szakaszt a Béla út irányából a Pozsonyi út irányába. A változás érinti a külső végállomás irányába közlekedő autóbuszok útvonalait. A munkálatok április közepéig tartanak, kérik a lakosok és a közlekedők türelmét, körültekintését. 
2019.02.28. 07:08 |

Április közepéig egyirányú lesz a Kassai út – Pozsonyi út között szakasz

Március 1-jén, pénteken 8 órától előreláthatólag április 15-ig ivóvízvezeték rekonstrukciója miatt egyirányúsítják a Fiskális út Kassai út – Pozsonyi út közötti szakaszát a Béla út irányából a Pozsonyi út irányába. A forgalmi rend változása érinti a gépjárművezetőket és a tömegközlekedőket is.

Terelőútvonalon járnak majd a külső végállomás irányába közlekedő autóbuszjáratok:

A Béla út irányába, a Videoton érintése nélkül közlekedő „31” jelzésű autóbuszjáratok a Pozsonyi út – Berényi út – Túrózsáki út terelőútvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhely: Pozsonyi út / Fiskális út (az autóbuszok a Fiskális úton kialakított megállóhely helyett a Pozsonyi úton kialakított megállóhelyen állnak meg).

A Videoton Ipari Park, Videoton, Béla út irányába közlekedő „23”, „23E”, 31E, valamint a Videoton érintésével közlekedő „31”-es jelzésű autóbuszjáratok a Pozsonyi út – Berényi út terelőútvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Pozsonyi út / Fiskális út (az autóbuszok a Fiskális úton kialakított megállóhely helyett a Pozsonyi úton kialakított megállóhelyen állnak meg) Máriavölgyi elágazás, Videoton (Csak a „23”-as járatok esetében, mivel az autóbuszok a terelőútvonalon lévő Karinthy F. u. megállóhely után a Cento u. elnevezésű megállóhelyen állnak meg.)

Az autóbuszok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak.

Kérik a lakosság és a gépjárművezetők megértését és türelmét, valamint felhívják a figyelmet, hogy a közlekedés tervezésekor mindenki vegye figyelembe a megváltozott forgalmi rendet.

Közlemények

 1. A megszokottnál nagyobb forgalom van, készlethiány nincs

   Pénteken kért gyors tájékoztatást dr. Cser-Palkovics András polgármester a fehérvári nagyáruházak vezetőitől az elmúlt napok tapasztalatairól. A folyamatosan visszaérkező válaszok mindegyike jelentős forgalomnövekedésről számol be, de – mint írják – nincs készlethiány a tartós élelmiszerekből. LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN

  2020.02.28.
 2. Fogadóórát tart jövő csütörtökön Földi Zoltán

  Felsőváros önkormányzati képviselője március 5-én, csütörtökön 17 órától várja a körzetben élőket a Királykút Emlékházban.

  2020.02.28.
 3. Gázvezeték rekonstrukció - forgalomkorlátozás az Adonyi u. - Seregélyesi út kereszteződésében

  Március 2-án, hétfőn újabb, a gázvezeték-hálózatot érintő rekonstrukciós munkálat kezdődik Székesfehérváron, mely a forgalmi rendet átmenetileg megváltoztatja az Adonyi u. - Seregélyesi út kereszteződésében. Az Adonyi utcakereszteződésbe érkező külső forgalmi sávját, a közlekedési lámpa előtti 20-30 méteres szakaszon zárják le.

  2020.02.28.
 4. Schmidl Ferenc-díj 2020 - május 31-ig várják a javaslatokat az építészeti elismerésre

  Székesfehérvár Önkormányzata javaslatokat vár: ki legyen 2020-ban a Schmidl Ferenc-díj kitüntetettje. A benyújtás határideje május 31. A díj átadására az Építészet Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor.

  2020.02.27.
 1. Új forgalmi rend a Szent György Kórház környékén

  Változik a forgalmi rend a kórház környékén. Február 28-ától módosul a Raktár utca, a Puskás Tivadar és a Neumann utca közlekedése. A kérés egy tavaly év végi lakossági fórumon fogalmazódott meg, ahol közösen döntöttek az új forgalmi rendről.

  2020.02.26.
 2. Lakossági tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban

  Tisztelt Fehérváriak!Bár hatóságilag nem az önkormányzat az illetékes, hanem a Kormányhivatal népegészségügyi szakembereinek hatáskörébe tartozik a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás és intézkedéssorozat, ám az elmúlt napokban beérkezett lakossági megkeresések kapcsán Székesfehérvár polgármestereként szükségesnek érzem, hogy az alábbi lakossági tájékoztatót közzétegyük.

  2020.02.26.
 3. Az épület statikai állapota miatt azonnal megkezdődnek a munkák a Kossuth Iskolában

  A Kossuth Lajos Általános Iskola rendszeres ellenőrzése problémákat tárt fel az épület régi szárnyában található légópince támasztékaiban. A Tankerület emiatt az épületrészről részletes statikai vizsgálatot kért, amely kimutatta, hogy a támasztékok elhasználódtak, mielőbbi cserére szorulnak. A városvezetés és a Tankerület úgy döntött, hogy az eredetileg nyári szünetre tervezett munkálatokat haladéktalanul végrehajtja. - írta Facebbok oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

  2020.02.24.
 4. Csőtörés hibaelhárítása miatt módosított úton jár ma a 40 és a 41-es jelzésű autóbusz

  Csőtörés hibaelhárítása miatt előreláthatólag ma 15 óráig rövidebb útvonalon közlekedik a 40 és 41-es jelzésű autóbusz Maroshegyen.

  2020.02.24.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek