Óvodai ügyelet, bölcsődei ellátás - intézményi adatok hétfőn

155 gyermeket fogadtak ma az ügyeleti rendszert biztosító óvodákban Székesfehérváron. A koronavírus-járvány harmadik hullámának megfékezése érdekében április 7-ig rendkívüli szünetet rendeltek el az óvodákban, ám egy hétvégi kormánydöntést követően az ügyeleti rendszerrel segítenek azon szülőknek, akiknek munkája nem engedi meg, hogy otthon maradjanak gyermekeikkel. A fehérvári önkormányzati fenntartású bölcsődékben hétfőn 160 kisgyermekről gondoskodtak.
2021.03.08. 14:19 |
Óvodai ügyelet, bölcsődei ellátás - intézményi adatok hétfőn

Székesfehérvár Önkormányzata – a családok támogatása érdekében – természetesen már hétfőtől biztosítja az általa fenntartott óvodákban az ügyeletet.

Az Árpád Úti, a Belvárosi Brunszvik Teréz, a Felsővárosi, a Gyöngyvirág, a Hosszúsétatéri, a Ligetsori, a Maroshegyi, a Napsugár, a Rákóczi Utcai, a Szivárvány és a Tolnai Utcai Óvodában, valamint a Vizivárosi Tagóvodában fogadták mától ügyeleti rendben az óvodáskorú gyermekeket. Mint ismert, az önkormányzatok kérését is meghallgatva a hétvégén döntött a kormány, hogy bár rendkívüli szünetet rendelt el az óvodákban április 7-ig, lehetővé teszik a gyermekfelügyeletet. Az ügyeleti rendszer mindenképpen nagy segítséget jelent azoknak a szülőknek, akiknek a munkája nem engedi, hogy otthon maradjanak kisgyermekükkel.

A megjelent jogszabály adta keretek és a biztonsági szabályok betartása mellett a hétfői adatok szerint 155 gyermeket (az óvodások 5.4%-a) fogadtak az óvodákban, míg a bölcsődei ellátást 160 fő (a teljes létszám 39%-a) vette igénybe. Az ügyelet igénybevételére előző munkanap 12 óráig lehet jelentkezni az adott intézmény telefonszámán. (Valamennyi intézmény elérhetősége megtalálható a városi honlapon is.)

Természetesen továbbra is lehet igényelni az étkezést elviteles formában, azokban az tagóvodákban is, amelyek egyelőre még nem nyitnak meg.

Az intézmények bezárásának célja, hogy csökkenjenek a kontaktok, ne fusson fel még jobban a járvány harmadik hulláma. Ezért minden szülőt arra kérnek, hogy tényleg csak akkor vigyék óvodába, bölcsődébe gyermeküket a következő egy hónap során, ha felügyeletét másképpen nem tudják megoldani.