Óvatosság, biztonság és türelem adventkor is!

 Fokozott óvjuk értékeinket, és a szokásosnál is jobban ügyeljünk a közlekedésre az adventi időszakban a megnövekedett forgalom miatt. – erre hívja fel a figyelmet a rendőrség és a közterület-felügyelet. Decemberben közös járőrszolgálatot látnak el Székesfehérvár Belvárosban és környékén.
2017.11.29. 15:13 |

Kiss Z. Edward rendőr őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a balesetek megelőzése érdekében arra kérik a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy közlekedjenek figyelmesebben, óvatosabban és előzékenyebben! Amennyiben olyan közlekedési helyzet alakul ki, amelyhez rendőri irányítás szükséges, a közlekedésrendészet munkatársai beavatkoznak a forgalom gyorsítása érdekében. A fokozott rendőri jelenléttel célja az alkalmi kirakodóvásárokon, a piacokon, bevásárlóközpontoknál az állampolgárok közbiztonságérzetének fenntartása. Ennek során mind egyenruhás, mind civil ruhás rendőrökkel találkozhatunk az utcákon.

Néhány jó tanács az áldozattá válás elkerülése érdekében:

- Ne hagyjon értéket az autójában, főleg ne az utastérben!
- Mindig zárja be a jármű ajtajait, azt ellenőrizze is! Kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!
- Ha forgalmas helyen, tömegben utazik, vásárol, fokozottan figyeljen értékeire! Pénztárcáikat lehetőleg a belső zsebükben tartsák és táskáik zsebeit mindig zárva, zsebekkel befelé fordítva hordják!
- Vásárlás közben, amikor az áruk közül válogat, soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban vagy kosárban!
- Bankkártyás fizetés esetén, a PIN kódot úgy üssék be, hogy azt illetéktelen személy ne tudja leolvasni! A bankkártyát, mobiltelefont, a pénzt és az igazolványokat lehetőség szerint külön tárolják! Bankkártyája PIN kódját lehetőleg ne írja fel sehova! Különösen ne olyan papírra, amit a pénztárcájában, a kártya mellett tart! Elvesztés, eltulajdonítás esetén azt azonnal tiltsák le bankjuknál!
- Amennyiben úgy gondolja, hogy bűncselekmény áldozatává vált, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon, vagy forduljon bizalommal az utcán szolgálatot teljesítő rendőrökhöz!

December folyamán a rendőrség és a közterület-felügyelet közös járőrszolgálatot lát el a Belvárosban, valamint a közeli bevásárlóközpontok és a buszpályaudvar környékén. Ugyanitt a felügyelők önállóan is erősítik a gyalogos szolgálat-teljesítést. Szintén fokozott figyelemmel lesznek a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletén működtetett térfigyelő központ munkatársai. – hangsúlyozta Nagypál Róbert, a közterület-felügyelet irodavezetője.

Arra hívta fel az autósok figyelmét, hogy engedély nélkül ne hajtsanak be a Belvárosba, helyette használják a környékbeli, nagy kapacitású parkolókat. Fontos tudni, hogy a belvárosi behajtás akkor is engedélyhez kötött, amikor a fizető zónák nem díjkötelesek, például hétvégenként.

A közterület-felügyelet arra kéri a szülőket, hogy a szokásosnál is jobban figyeljenek a gyermekeikre. Tavaly adventkor több olyan eset is történt, amikor egy-egy kisgyermek elveszett a tömegben. Megtalálásukban sokat segíthet a térfigyelő kamerarendszer, illetve a helyszínen lévő rendőr és a közterület-felügyelő. Praktikus, ha a gyermek bármilyen eszközön magánál tartja szülei telefonszámát, elérhetőségét, így könnyen és gyorsan tudják őket értesíteni. Fontos, hogy a szülő maradjon ott, ahonnan a gyermeke vélhetően elveszett, és mielőbb kérjen segítséget!

Nagypál Róbert arról is beszélt, hogy az adventi időszakban nagyon sok illegális adománygyűjtő igyekszik kihasználni az emberek jóindulatát. Fontos tudnunk, hogy az önkormányzati rendelet szerint tilos adományt gyűjteni a Belvárosban, innen ki fogják küldeni azokat, akik ilyen tevékenységet folytatnak. Végül arra hívta fel a polgárok figyelmét, hogy óvják a közterületi dekorációkat, ne törjék le és ne vigyék el a dísztárgyakat, illetve figyelmeztessék azt, aki ilyet tesz.

Kék hírek

 1. Nyolc új tűzoltó érkezett Fejér megyébe - hatan szolgálnak közülük Fehérváron

  Székesfehérvárra és Sárbogárdra kerülnek azok a fiatalok, akik az öthónapos kiképzés eredményes teljesítése után beosztott tűzoltóként kezdik meg hivatásos szolgálatukat Fejér megyében. A tiszthelyetteseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte július 16-án Székesfehérváron.

  2018.07.16.
 2. Két alkalommal is életet mentettek hétvégén a vízirendőrök a Velencei-tavon

  A vízirendőrök hétvégén a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízterületén lettek figyelmesek egy 43 éves asszonyra, aki úszás közben rosszul lett. A rendőrök azonnal a segítségére siettek és biztonságban a közeli strandra szállították a gárdonyi hölgyet.

  2018.07.16.
 3. Átrepült a szalagkorláton egy autó Székesfehérvár mellett az elkerülőn

  Aszfaltot szállító teherautóval ütközött egy személygépkocsi kedden délelőtt a 7-es főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán. A személyautó átszakította a belső szalagkorlátot és a szemközti oldalon állt meg, a jármű jobb első kereke kiszakadt. A mentők tájékoztatása szerint a gépkocsiban egy ember súlyosan, egy könnyebben sérült.

  2018.07.10.
 4. Tarlótűz Székesfehérvár mellett - bálázógépből csaptak fel a lángok

  Egy bálázógép gyulladt ki július 9-én, hétfőn délután a megyeszékhely mellett, Iszkaszentgyörgy-Imremajorban. Az árpa aratása után a szalma betakarítását végezték, amikor lángok csaptak fel a munkagépből. A helyszínen tartózkodók porral oltóval igyekeztek megfékezni a tüzet, amely a szélben gyorsan terjedt és a bálázógép körül a tarlót is meggyújtotta. 

  2018.07.10.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek