Csatlakozz és cselekedj Te is! - onkentes@szekesfehervar.hu

Önkéntesek jelentkezését kéri dr. Cser-Palkovics András polgármester hivatalos Facebook oldalán közzétett bejegyzésében az onkentes@szekesfehervar.hu e-mail címre.
2020.03.17. 20:08 |

„Fehérvár Polgárai!

Az elmúlt napokban számos megkeresést, felajánlást kaptam önkéntes munkára olyan személyektől, akik készek segíteni az Önkormányzat és a hivatalos szervek munkáját a koronavírus-járvány féken tartása érdekében. Ezeket nagyon szépen köszönöm!

Az Önkormányzat aktuális intézkedéseit immár kiegészítik a széleskörű felkészülés feladatai, tehát az önkéntesek toborzását és koordinációját is megkezdjük.

Arra kérem azokat a 18 éven felüli, teljesen egészséges és a vírusfertőzés által sem közvetlenül, sem közvetetten nem érintett személyeket, hogy jelentkezzenek önkéntes munkára az alábbi e-mail címen: onkentes@szekesfehervar.hu.
A jelentkezéskor kérjük adja meg nevét, telefonszámát és a feladattípusokat, amiket vállalna!

Természetesen az Önkormányzat szívesen fogadja az eszközbeli és egyéb felajánlásokat is, ezeket szintén az onkentes@szekesfehervar.hu e-mail címen várjuk!
Külön tisztelettel kérem mindazokat, akik egészségügyi végzettséggel, tapasztalattal rendelkeznek, hogy jelentkezzenek a fenti e-mail címen!

A koronavírus próbára teszi az egyént és a közösséget egyaránt. Kérem, hogy aki teheti, ne csak a szabályok szigorú betartásával, hanem munkájával is segítse városunkat, közösségünket az erőfeszítésben! Ezek mellett ismét tájékoztatom Önöket, hogy az Önkormányzat megnyitotta a kimondottan egészségügyi célra, a koronavírus-járvány elleni intézkedések segítésére szolgáló adományszámlát:
12023008-00153647-06700001, a közlemény rovatba, kérjük, írják be: koronavírus elleni védekezés.

CSELEKEDJÜNK, SZÁZEZREN EGY CSAPATBAN!”

Közlemények

 1. Vasárnap szállítja el a szemetet húsvét hétfő helyett a Depónia!

  A hulladékszállítás 2020. április 10-én, pénteken változatlan formában történik Székesfehérváron! 2020. április 13-án, hétfőn hulladékszállítást azonban nem lesz. A 2020. április 13-ai, hétfői hulladékszállításokat 2020. április 12-én, vasárnap végzik! A Depónia kéri, hogy a kukákat reggel 6 óráig helyezzék ki.

  2020.04.06.
 2. Áramszünet lesz a Király soron - elektromoshálózat-felújítás miatt szünetel a szolgáltatás

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan április 9-én, csütörtökön 8 és 14 óra között áramszünet lesz a Király sor 44-62. számú ingatlanokban. A szolgáltatás kimaradása csak az utca páros oldalát érinti majd.

  2020.04.06.
 3. Gyakrabban indul 15-ös járat, tovább érvényes a bérlet – közösségi közlekedéssel kapcsolatos hírek

  Április 6-tól, hétfőtől továbbra is a szabadnapokra érvényes menetrend lesz érvényben munkanapokon is Székesfehérváron. Több járat indul azonban például a 15-ös vonalán, és a márciusi bérletekkel április közepéig lehet utazni.

  2020.04.04.
 4. Lakossági tájékoztató április 3-án pénteken

  Tájékoztató a költségvetési rendelet módosításáról, az általános iskolai beiratkozásokról, valamint a pénteki nap helyi vonatkozású adatairól szóló információk is olvashatóak a pénteki polgármesteri összefoglalóban.

  2020.04.03.
 1. Lakossági tájékoztató 2020. április 2-án, csütörtökön

  A háziorvosokkal javasolt telefonos kapcsolattartás biztosítására az önkormányzat a meglévő telefonszámok mellé plusz mobilelérhetőséget biztosított. A rendelési időben hívható mobilszámok a városi honlapon megtalálhatóak. Az aktuális adatokról és információkról szóló csütörtöki lakossági tájékoztató az alábbiakban olvasható.

  2020.04.02.
 2. Továbbra sem látogathatók a játszóterek, a sportpályák és az Ős-sziget

  A koronavírus-járvány terjedésének mérséklésére a Városgondnokság minden zárható szabadtéri játszóteret, sportközpontot és a Csónakázó-tó Ős-szigetét is lezárta.

  2020.04.02.
 3. Pályakarbantartás lesz április 7-én és 8-án a a Pusztaszabolcs - Székesfehérvár vasútvonalon

  Pályakarbantartási munkálatok miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Pusztaszabolcs – Börgönd – Székesfehérvár vasútvonalon. A MÁV – START Zrt. tájékoztatója az alábbiakban olvasható.

  2020.04.02.
 4. Mentőautó-konvoj haladt át a városon, de ez nem jelent vészhelyzetet!

  Önkormányzatunk ma reggel arról kapott tájékoztatást, hogy a reggeli órákban egy mentőautókból álló konvoj haladt át városunkon. Nagyon fontos, hogy ez nem jelent semmilyen vészhelyzetet! A Kórházon belüli átcsoportosítás miatt – hangsúlyozottan NEM koronavírusos – betegeket szállítottak Mórra a mentőautók, rendőri felvezetéssel.

  2020.04.02.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin