Olvasói kihívások hónapról-hónapra – a VMK is csatlakozott az Állatbarát Könyvtár Programhoz

„Idén csatlakoztunk az Állatbarát Könyvtár Programhoz, így ebben az évben számtalan állatokkal kapcsolatos programmal/kihívással készülünk.” – adta hírül közösségi oldalán a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Ennek jegyében hónapról-hónapra készülnek majd kihívással olvasóiknak.
2024.02.12. 10:18 |
Olvasói kihívások hónapról-hónapra – a VMK is csatlakozott az Állatbarát Könyvtár Programhoz

Az Állatbarát Könyvtár Programot az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány indította. Idén a Vörösmarty Mihály Könyvtár is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az Állatvédelmi Oktatás oldallal közösen készülnek aktivitásokkal olvasóiknak. Rengeteg állatokról és állatvédelemről szóló könyv van az intézmény kötetállományában, ezekből adnak válogatást, ráirányítva a figyelmet egy-egy alkotásra és az alaptémára is.

Januárban Gerlad Durrell Vadak a vadonban című kötetét ajánlották, és közösségi oldalukon már megosztották a februári kezdeményezést is: „Az Állatvédelmi Oktatás által életre hívott Állatbarát Olvasó Kihívás februári kiemelt könyve Sigrid Nunez "A barát" című műve. A szeretet, a barátság és a veszteség megindító története. Vallomás, mely hol szívbe markoló őszinteségével, hol zavarba ejtő éleslátásával, hol finom humorával ejti rabul az olvasó szívét, miközben megmutatja, milyen semmi mással össze nem vethető, mágikus kötelék alakulhat ki ember és állat között. Elérhető a Felnőtt kölcsönző részlegen, a Budai úti Tagkönyvtárban, valamint a Széna téri Tagkönyvtárban.”

Kultúra

 1. 10 éves a MusiColore

  A Szent István Művelődési Házban nagy Ívű koncerttel köszöntötte 10. születésnapját a MusiColore Énekegyüttes. Az együttes 2014 februárjában alakult Székesfehérváron, és az elmúlt évtizedben különböző zenei stílusok interpretálásával, önálló koncertjeik mellett számos felkérésnek tettek eleget itthon és szerte az országban, és határainkon túl is öregbítették a magyar kórusmuzsika hírnevét.

  2024.02.25.
 2. Versünnep elődöntő

  A XIV. Fehérvári Versünnep szombaton megtartott elődöntője során nagyon sok, szép teljesítmény tanúi lehettek a résztvevők, a program végére pedig kialakult az áprilisi döntő 12 résztvevőjének névsora is. A nap során nagyon sok, különböző témájú, hol vidám, hol borús lelkiállapotban született költeményt szólaltattak meg az ifjú versmondók. 

  2024.02.24.
 3. Magyar Széppróza Napja

  A Városháza dísztermében a Vörösmarty Társaság is megünnepelte a Magyar Széppróza Napját. Az ünnepi műsor keretében a hAnlgelika kamarakórust hallgathatták meg, majd a társaság tagjai tartottak széppróza felolvasást.

  2024.02.23.
 4. Sebő Ferenccel beszélgettek

  77. születésnapja alkalmából szervezett beszélgetést a Csoóri Sándor Társaság Sebő Ferenccel. Az eseményen a Kossuth-díjas énekes életéről és a táncházmozgalmak alakulásáról hallhattak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba látogatók egy zenés est keretében.

  2024.02.22.