Olvasói kihívások hónapról-hónapra – a VMK is csatlakozott az Állatbarát Könyvtár Programhoz

„Idén csatlakoztunk az Állatbarát Könyvtár Programhoz, így ebben az évben számtalan állatokkal kapcsolatos programmal/kihívással készülünk.” – adta hírül közösségi oldalán a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Ennek jegyében hónapról-hónapra készülnek majd kihívással olvasóiknak.
2024.02.12. 10:18 |
Olvasói kihívások hónapról-hónapra – a VMK is csatlakozott az Állatbarát Könyvtár Programhoz

Az Állatbarát Könyvtár Programot az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány indította. Idén a Vörösmarty Mihály Könyvtár is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az Állatvédelmi Oktatás oldallal közösen készülnek aktivitásokkal olvasóiknak. Rengeteg állatokról és állatvédelemről szóló könyv van az intézmény kötetállományában, ezekből adnak válogatást, ráirányítva a figyelmet egy-egy alkotásra és az alaptémára is.

Januárban Gerlad Durrell Vadak a vadonban című kötetét ajánlották, és közösségi oldalukon már megosztották a februári kezdeményezést is: „Az Állatvédelmi Oktatás által életre hívott Állatbarát Olvasó Kihívás februári kiemelt könyve Sigrid Nunez "A barát" című műve. A szeretet, a barátság és a veszteség megindító története. Vallomás, mely hol szívbe markoló őszinteségével, hol zavarba ejtő éleslátásával, hol finom humorával ejti rabul az olvasó szívét, miközben megmutatja, milyen semmi mással össze nem vethető, mágikus kötelék alakulhat ki ember és állat között. Elérhető a Felnőtt kölcsönző részlegen, a Budai úti Tagkönyvtárban, valamint a Széna téri Tagkönyvtárban.”