Októberi bemutatójára készül már a Székesfehérvári Balett Színház

A Székesfehérvári Balett Színház már az októberi Carmen estjére készül, melynek egyik része Alexander Ekman koreográfiája, a Szeszély című táncvers, táncnovella. A próbákat Ekman betanító balettmestere, Mathilde van de Meerendonk vezeti.
2020.07.30. 14:07 |

A Székesfehérvári Balett Színház már az októberi Carmen estjére készül. A produkció három része: a Carmen cselekményes balett, táncdráma és az Arrhythmia táncvers, táncnovella, melyek Egerházi Attila koreográfiái, valamint a Szeszély (WHIM), aminek koreográfusa a világhírű svéd táncművész és koreográfus, Alexander Ekman.

A táncosok ezen a héten a Szeszély című táncvers, táncnovella koreográfiáját tanulják.

A próbákat Ekman betanító balettmestere, Mathilde van de Meerendonk vezeti. A Szeszély törött mese, a modern társadalom káoszát mutatja be, azt, hogy miként viselkedünk kívülről megfelelően, egészségesen, miközben belül az őrület szélén állunk. Ekman felkér bennünket, hogy induljunk el az emberi érzelmek felé vezető úton, a közönség pedig októberben vele is tarthat majd a Székesfehérvári Balett Színház legújabb, háromrészes bemutatóján.

Mathilde ezen a héten már a társulattal van, ahol egyidejűleg balett gyakorlatokat is tart, valamint a Szeszély próbáját. A Szeszély törött mese, a modern társadalom káoszát mutatja be, azt, hogy miként viselkedünk kívülről megfelelően, egészségesen, miközben belül az őrület szélén állunk. Ekman felkér bennünket, hogy induljunk el az emberi érzelmek felé vezető úton, a közönség pedig októberben vele is tarthat majd a Székesfehérvári Balett Színház legújabb, háromrészes bemutatóján.

Kultúra

 1. Ingyenes tárlatvezetések egészségügyi dolgozóknak a múzeumban

  Jöjj, Aszklépiadész! címmel ingyenes kurátori tárlatvezetéseket szervez az egészségügyben dolgozóknak a Szent István Király Múzeum. Augusztus utolsó hetében, előzetes regisztrációt követően látogatható az Új Magyar Képtár, a Játékmúzeum, a Patikamúzeum, a Deák Gyűjtemény, és A kagán lovasa kiállítás

  2020.08.13.
 2. Koronázási Szertartásjáték - Kun László szerepében Sarádi Zsolt

  Augusztus 21-től három napon keresztül 21 órától új helyszínen, az Aranybulla Emlékműnél lesz látható a Koronázási Szertartásjáték. A rendszeresen visszatérő nézők már megszokhatták, hogy az előadások címszerepeit egy-egy karizmatikus színész kapja. Sarádi Zsoltot a IV. (Kun) László életét feldolgozó szertartásjáték főszereplőjeként láthatjuk a színpadon.

  2020.08.13.
 3. MásKÉPtár - akadálymentesített múzeumi tárlatvezetést szerveztek

  Rendhagyó, akadálymentesített múzeumi programot szervezett a fogyatékossággal élőknek a CICE a Deák Gyűjteményben, a programon 60 fő vett részt különböző szervezetektől, intézményektől.

  2020.08.13.
 4. Egészalakos festménnyel bővülhetnek a Deák-mappák

  Az alkotáshoz kedvet érző fiatalok művészmappáiba a krokik után egészalakos festmények, illetve természetképek, táj- vagy kisállatokat ábrázoló festmények kerülhetnek. A Deák Gyűjtemény online sorozatában Szabóné Szüts Angéla képzőművész ad tanácsokat a diákoknak.

  2020.08.13.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka