Október 22-ig jelentkezhetnek a megyei iskolások az Óperenciás Mesemondó Versenyre

Ismét meghirdette a Fejér Megyei Értéknek nyilvánított Óperenciás Mesemondó Versenyét a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A megyei általános iskolások október 22-ig jelentkezhetnek, a válogatókat és a döntőt is november közepén tartják. A legjobb mesemondók értékes jutalomban részesülnek.
2020.10.13. 09:13 |

A részletes versenyfelhívás ITT található!

A járványhelyzet miatt márciusról novemberre halasztotta a XIX. Óperenciás Mesemondó Versenyt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A megmérettetésen Fejér megyében élő általános iskolások vehetnek részt egy szabadon választott magyar népmese maximum öt perces előadásával.

A válogatók november 11-12-én lesznek, míg a döntőt november 13-án tartják az intézményben, mindhárom napon 14 órai kezdettel. A mesemondókat három korcsoportban 1–2., 3–4. és 5–8. osztályos bontásban értékeli a zsűri. A legjobban szereplő mesemondókat könyv- és tárgyjutalomban részesítik, illetve városi közönség előtti alkalmi fellépést biztosítanak számukra. Jelentkezni október 22-ig az iskolákban, vagy közvetlenül a művelődési házban az info@ggmuvhaz.hu e-mail címen lehet.

Kultúra

 1. Újra lesz Pánik az Igézőben - a Szabad Színház előadására már lehet regisztrálni

  Novemberben megint lesz Pánik az Igézőben: Myllyaho Pánik, avagy Férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédiáját tűzte újra műsorra a Szabad Színház. A korlátozott számú férőhelyek miatt előzetes regisztráció ajánlott.

  2020.10.20.
 2. November 3-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt az Óperenciás Mesemondó Versenyre

  Október 22-ről november 3-ra módosították a jelentkezési határidőt az Óperenciás Mesemondó Versenyre. A három fordulós vetélkedőn Fejér megyei általános iskolások vehetnek részt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében.

  2020.10.20.
 3. Mindenszentek ünnepén püspöki szentmise lesz a Szent Imre templomban

  November 1-jén, vasárnap, Mindenszentek napján 18 órakor Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre templomban celebrál szentmisét minden szent tiszteletére, illetve azoknak az üdvözülteknek a közös ünnepén, akiket nem avattak szentté, vagy akik nem kaptak külön napot a szentek naptárában. A szentmise után tartják a megemlékezést elhunyt szeretteinkről. 

  2020.10.20.
 4. Ingyenesen látogathatóak a múzeumi kiállítóhelyek október 23-án

  Ingyenesen látogatható a Szent István Király Múzeum legtöbb kiállítóhelye október 23-án, pénteken. A Középkori Romkert – Nemzeti Emlékhelyen 9 órától, további kilenc kiállítóhelyen 10 órától fogadják a látogatókat a járványügyi óvintézkedések betartásával.

  2020.10.19.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka