Barátság mozi: az idő kincs, hogyan gazdálkodjunk vele?

Időkezelési tippek, ötletek a hatékonyabb és pihentetőbb napokért: az időmenedzsment lesz a Barátság mozi november 17-i Csajos estjének témája, a meghívott előadó Szeghyné Gurin Eszter life coach, mediátor. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után A boldogság íze című dán-svéd romantikus filmet vetíti a város mozija.
2021.11.04. 11:38 |
Barátság mozi: az idő kincs, hogyan gazdálkodjunk vele?

„Az idő pénz” – tartja a régi közmondás. Mindkét dolog életünk meghatározó szereplője

Az idő és a pénz életünk meghatározó szereplője, sok tekintetben hasonlóak is egymáshoz, de míg pénzügyi lehetőségeink bővíthetők, addig a nap mindenkinek csak 24 órából áll, ezért ez a legértékesebb erőforrásunk. Az idő hatékony kihasználása fogja meghatározni azt, hogy mennyire lesz sikeres az életünk.

„Mindenki tudja és megéli az idő múlását, mégis nehéz az idő fogalmát meghatározni. Egy jó baráti társaságban, kellemes időtöltés mellett repül az idő, máskor pedig alig várjuk, hogy valami véget vessen a kellemetlen, unalmas megbeszélésnek, értekezletnek vagy a munkaidőnek. Sokaknak gondot okoz az idő beosztása, soha semmire nem érnek rá, mások pedig időmilliomosok. Ha te is gyakran időzavarban vagy, akkor itt a helyed!” – invitálja a nézőket az estre Szeghyné Gurin Eszter life coach, mediátor, művészetterapeuta, tréner.

Az est előadója 2016 óta dolgozik egyéni ügyfelekkel, párokkal és csoportokkal konfliktus- és stresszkezelés, időmenedzsment, karrier, párkapcsolati és családi témákban. Rendszeresen tart tréningeket, előadásokat szülőknek, pedagógusoknak, kamaszoknak, vállalkozó nőknek és kezdő segítő szakembereknek.

„Mindig kiemelt figyelemmel fordulok a női ügyfeleim felé, akik keresik a helyüket a megújult szerepeikben, anyaként egyensúlyoznak a család és munkahely között – ennek a témának nagyon fontos része a saját működtethető időbeosztás kialakítása, a nemet mondás megtanulása, határok húzása” – mondta a szakember.

A beszélgetés után A boldogság íze című dán-svéd romantikus filmet nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Christofer Boe rendezésében, Katrine Greis-Rosenthal, Nikolaj Coster-Waldau és Flora Augusta főszereplésével. A történet főhősei Koppenhága új éttermét vezetik: Maggi antropológus, akinek különleges érzéke van az ételekhez és remek ízléssel rendezi be az éttermet, férje, Carsten népszerű és elsőrangú séf, aki virtuóz módon dolgozik a konyhában. Családi életük példás, két csodálatos gyerekük van, szeretik egymást, szinte mindenük megvan. A következő elérendő álom az étteremben a rangos Michelin-csillag minősítésének megszerzése. Fáradhatatlanul dolgoznak és mindent feltesznek a vágyott cél elérése érdekében, miközben nem veszik észre, hogy az egyre növekvő feszültség és stressz már a magánéletüket veszélyezteti.