Népmesék hőseit rajzolhatják és festhetik le a gyerekek

Népmesék hősei címmel hirdetett rajzpályázatot a VOKE Művelődési Ház iskolásoknak. A szabadon választható technikával elkészített munkákat szeptember 20-ig lehet beküldeni.
2021.07.29. 11:41 |
A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár Népmesék hősei címmel hirdetett rajzpályázatot gyerekeknek.

Iskoláskorúak fejezhetik ki képekben, hogy az olvasott vagy meghallgatott népmesék szereplőit, alakjait hogyan képzelik el. Bármilyen technikával készülhetnek az illusztrációk: ceruzával, festékkel, színesben vagy fekete-fehérben, vagy akár ragasztással készített kollázsokat is szívesen fogadnak a szervezők.

A pályamunkákat szeptember 20-ig kell elküldeni lefotózva vagy szkennelve a vokemuvhazszfvar@gmail.com e-mail címre, a név, az osztály, a cím, az e-mail cím, az iskola és a tanár/tanító nevének feltüntetésével. Az elkészült alkotásokat az intézmény honlapján és más felületeken is megjelenítik majd.

A beküldött anyagot szakemberek fogják zsűrizni. A díjak átadására egy színházi előadáson kerül sor, amire minden pályázót meghívnak. Ennek az időpontjáról később küldenek tájékoztatást.

Kultúra

 1. Kultúrházak Éjjel-Nappal 2021 - Balett-terasz a Székesfehérvári Balett Színházzal

  Minden, ami kultúra Székesfehérváron: zene, tánc, színház szerepelt fő témaként azon a beszélgetésen, amelyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat keretében rendeztek meg pénteken este a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. Dr. Cser-Palkovics András polgármestert és Egerházi Attilát, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatóját Juhász Zsófia, a Központ vezetője kérdezte.

  2021.09.24.
 2. Gyöngyélet – zenés irodalmi est kedden a biedermeier jegyében

  Különleges program születik a Hetedhét Játékmúzeum, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak és tanáraiknak köszönhetően. Szeptember 28-án, kedden 18 órától várják az érdeklődőket a Gyöngyélet – zenés irodalmi est a biedermeier jegyében című programra.

  2021.09.24.
 3. Csajkovszkij Vonósszerenádja is felcsendült a Somorjai-bérlet nyitóestjén

  A Somorjai-bérlet nyitóestjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vonóskara lépett közönség elé a Szent István-teremben. A hangverseny első felében három XX. századi kompozíció, míg a második felvonásban a vonószenekari repertoár egyik alapműve, az est címadó darabja, Csajkovszkij reprezentatív, négy tételes Vonósszerenádja csendült fel.

  2021.09.23.
 4. Aki a római korban szeretett volna élni - Fitz Jenőre emlékeznek

  Gazdag programsorozattal emlékezik a Szent István Király Múzeum egykori igazgatójára a Fitz Jenő Emlékév keretében. A csütörtöki tudományos konferencián először a Fehérvár Televízió portréfilmjével idézték fel Fitz Jenő személyiségét és pályafutását, majd olyan előadók léptek a pódiumra, akiknek személyes kapcsolata volt Fitz Jenővel, vagy a tanár úr hagyatékához kapcsolódó területen folytatnak kutatásokat.

  2021.09.23.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Székesfehérvár Topotéka