Négy autónak hajtott neki az ittas sofőr Székesfehérváron

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 33 éves helyi lakossal szemben. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.
2023.02.21. 08:59 |
Négy autónak hajtott neki az ittas sofőr Székesfehérváron

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022. december 3-án a hajnali órákban Székesfehérváron, a Palotai úton közlekedett Honda típusú személygépjárművével a Mészöly Géza utca felől a Szeder köz irányába.

Haladása során a Palotai út 53. szám előtt, az úttest menetirány szerinti bal oldali szélén parkoltatott Volkswagen típusú személygépkocsi bal hátsó részének ütközött, majd járművével továbbhajtott és további három személyautónak is nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a balesetet okozó sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, melyet a későbbi orvosszakértői vizsgálat eredményei is megerősítettek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a székesfehérvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték a Székesfehérvári Járási Ügyészség részére. 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal! Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura járművének.

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

...hogy mindenki hazaérjen!