„Ne szerepeljen politikai hadszíntéren Gábor neve”

„Sajnáljuk ezt az egész esetet, ami fájó sebet szakított fel nemcsak a szűk család, hanem több száz ember szívében. A klub nem minden szempontból átgondolt döntése miatt alakult ki ez a helyzet, amelyet sokan politikai érvényesülésre használnak. Mi nem szeretnénk azt, hogy Gábor neve a politikai hadszintéren szerepeljen. Arra kérek mindenkit, hogy Gábor emlékét tartsuk tiszteletben! A jégkorong maradjon a béke és a nyugalom szigete.” – ezzel a kéréssel fordult mindenkihez id. Ocskay Gábor.
2021.02.04. 16:38 |

A Hydro Extrusion Hungary Kft. székesfehérvári gyárában közel hárommilliárd forint értékben valósul meg fejlesztés, amelyhez a kormány 950 milliós támogatást biztosít, jelentette be a külügyminiszter hétfőn városunkban. Ennek az ünnepségnek a keretében a Hydro Extrusion Hungary Kft. - mint a jégkorongcsapatunk mellett ebben a nehéz időszakban is hűségesen kitartó névadó szponzor - ügyvezető igazgatója egy 19-es, névre szóló mezt nyújtott át Szijjártó Péter külügyminiszter részére. Megköszönve ezzel azt is, hogy a Külügyminisztérium hathatós segítségével indulhatott el a járványhelyzet ellenére egy külföldi bajnokságban a Volán, a külügy által adott engedélyekkel utazhat rendszeresen a csapat külföldre, és fogadhat határon túlról együtteseket. Ha ez a külügyi engedély nincs, akkor vissza kellett volna lépni az idei bajnokságtól.

Nekünk, székesfehérváriaknak a 19-es szám rendkívül fontos. Egyszerre jelenti a tragikusan fiatalon eltávozott kiváló sportolót, ifj. Ocskay Gábort, a lokálpatriotizmust, a jégkorongot, a Csapatot, a Raktár utcai csarnokot, az eufórikus küzdelmeket, nagyszerű győzelmeket, helytállást és közösségi létet. Mi, fehérváriak, ha bárhol meglátjuk a kék-fehér mezt, rajta a 19-et, tiszta szívvel emlékezünk Gáborra és idézzük fel a legszebb pillanatokat, amelyek a csapatunkkal történtek az elmúlt évtizedekben.

A csapat menetelése azonban nem működik támogatók nélkül. A Hydro cég a hokicsapat névadó szponzora, így a hétfői látogatás emlékére teljesen természetes, hogy egy névvel ellátott mezt ajándékoztak a külügyminiszternek. A 19-es számú mezszámot azonban Gábor tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála után, 2009-ben a klubnál és a válogatottban is visszavonultatták. Így érthető a szurkolók reakciója a hétfői mezátadáson készült kép kapcsán. Ebben természetesen sem a külügyminiszter urat, sem a szponzorunkat felelősség nem terheli

„Sajnáljuk ezt az egész esetet, ami fájó sebet szakított fel nemcsak a szűk család, hanem több száz ember szívében. A klub nem minden szempontból átgondolt döntése miatt alakult ki ez a helyzet, amelyet sokan politikai érvényesülésre használnak. Mi nem szeretnénk azt, hogy Gábor neve a politikai hadszintéren szerepeljen. Arra kérek mindenkit, hogy Gábor emlékét tartsuk tiszteletben! A jégkorong maradjon a béke és a nyugalom szigete.” – ezzel a kéréssel fordult mindenkihez id. Ocskay Gábor. „Kérek mindenkit, hogy tartsuk tiszteletben Gábor emlékét, családjának érzéseit és kéréseit, köszönöm!” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Közlemények

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4