Nagy Olvasásmánia a Könyvtárral - szeptember 19-ig várják a kvízeket

Hogy a nyári szezon se teljen el jó könyvek, olvasás nélkül, így az általános iskolás gyerekeknek Olvasó Kaméleon kihívást, a nagyobbaknak és a felnőtteknek pedig a Nagy Olvasásmánia pályázatot hirdette meg a Vörösmarty Könyvtár.
2021.09.13. 08:58 |

A művekhez kapcsolódó kvízeket a www.vmk.hu oldalon lehet leadni szeptember 19-ig.

A héten még leadhatóak a könyvtár honlapján keresztül a Nagy Olvasásmánia könyves játékhoz kapcsolódó kvízek! A pályázaton való részvételre vállalkozóknak nem kell mást tenniük, mint gyorsan elolvasni az ajánlott olvasmányok valamelyikét, majd vasárnapig kitölteni és beküldeni a Vörösmarty Mihály Könyvtár szakemberei által összeállított kvízeket.

A hagyományos kihívás keretében ezen a nyáron Agatha Christie-t, valamint Almási Kitti, Böszörményi Gyula, Harsányi Zsolt, Hatos Pál, Isaac Asimov, Chris Rodley, Emma Donoghue mellett Márai Sándort, Rejtő Jenőt, Jane Austint, Karinthyt, Böszörményi Gyulát és Harper Lee-t is ajánlottak az olvasóknak.

Kultúra

 1. Kultúrházak Éjjel-Nappal 2021 - Balett-terasz a Székesfehérvári Balett Színházzal

  Minden, ami kultúra Székesfehérváron: zene, tánc, színház szerepelt fő témaként azon a beszélgetésen, amelyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat keretében rendeztek meg pénteken este a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. Dr. Cser-Palkovics András polgármestert és Egerházi Attilát, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatóját Juhász Zsófia, a Központ vezetője kérdezte.

  2021.09.24.
 2. Gyöngyélet – zenés irodalmi est kedden a biedermeier jegyében

  Különleges program születik a Hetedhét Játékmúzeum, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak és tanáraiknak köszönhetően. Szeptember 28-án, kedden 18 órától várják az érdeklődőket a Gyöngyélet – zenés irodalmi est a biedermeier jegyében című programra.

  2021.09.24.
 3. Csajkovszkij Vonósszerenádja is felcsendült a Somorjai-bérlet nyitóestjén

  A Somorjai-bérlet nyitóestjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vonóskara lépett közönség elé a Szent István-teremben. A hangverseny első felében három XX. századi kompozíció, míg a második felvonásban a vonószenekari repertoár egyik alapműve, az est címadó darabja, Csajkovszkij reprezentatív, négy tételes Vonósszerenádja csendült fel.

  2021.09.23.
 4. Aki a római korban szeretett volna élni - Fitz Jenőre emlékeznek

  Gazdag programsorozattal emlékezik a Szent István Király Múzeum egykori igazgatójára a Fitz Jenő Emlékév keretében. A csütörtöki tudományos konferencián először a Fehérvár Televízió portréfilmjével idézték fel Fitz Jenő személyiségét és pályafutását, majd olyan előadók léptek a pódiumra, akiknek személyes kapcsolata volt Fitz Jenővel, vagy a tanár úr hagyatékához kapcsolódó területen folytatnak kutatásokat.

  2021.09.23.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Székesfehérvár Topotéka