"Múltbanéző" - Román Károly eddig nem publikált írásainak bemutatója

Román Károly, Székesfehérvár díszpolgára a városnak olyan tanára és egyben irodalomtörténésze volt, akinek a köpönyegéből - mint Gogoléból - sok irodalmár bújt elő. A 83 éves korában elhunyt pedagógus, író által megrajzolt világot sokan ismerik, most ezekről az összegyűjtött, nem publikált írások vallanak.
2022.11.29. 07:03 |

A kötetet, amely Román Károly tanár úr összegyűjtött, eddig nem publikált írásait tartalmazza, november 29-én 17 órától mutatják be a Vörösmarty Színház kávézójában.

A kötetbemutatón Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és Bobory Zoltán, a Vörösmarty társaság elnöke köszönti a résztvevőket, majd a rendezvény házigazdája, P. Makláry Éva beszélget a szerző özvegyével, Román Károlynéval. Az esten közreműködnek a Vörösmarty Színház színészei, Kerkay Rita és Kelemen István színművészek is.

„A Román Károly által megrajzolt világot még sokan jól ismerik. Megtapasztalták, tanulták, olvastak róla, filmen látták. Ezek a mozgalmas, talán színpadon is helytálló művek nem éppen derűs jövőt mutató korunkban figyelmeztetnek, és óva intenek az elhamarkodott döntésektől.”
(P. Maklári Éva)