Mindenszentekkor és halottak napján is legyünk biztonságban!

Mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket és keresik fel elhunyt szeretteik, hozzátartozóik sírját. A nyugodt és kegyeletteljes megemlékezés érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai idén is kiemelt figyelmet fordítanak az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására.
2020.10.29. 14:32 |

A rendőrök az ünnep zavartalan biztosítása érdekében a temetők, sírkertek, kegyhelyek környékén közbiztonsági, közlekedési, és bűnmegelőzési feladatokat látnak el, ezért kérik, hogy mindezek tudatában figyelmes és jogkövető magatartásukkal segítsék munkájukat!

 • Amennyiben tömegközlekedéssel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, a kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt!
 • Az értékeit, személyi okmányait tartsa táskája és ruházata belső zsebében!
 • Soha ne hagyja táskáját őrizetlenül!
 • Autóval lehetőség szerint őrzött, ennek hiányban jól látható, kivilágított helyen parkoljon!
 • A gépkocsi lezárt állapotáról annak elhagyásakor mindig győződjön meg, bármilyen kevés időre is hagyja el a járművet. Ha van az autóban beépített lopásgátló, használja azt. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsa magánál biztonságos helyen.
 • Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen a látható helyeken!
 • Amennyiben a megemlékezés lakóhelyétől távolabb történik, kérje meg szomszédait, ismerőseit lakása szemmel tartására a betörések, besurranások elkerülése érdekében!
 • Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy otthona őrizetlenül marad.

Még néhány jó tanács közlekedőknek:

 • A temetők környékén számoljon a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekedik, tegye ezt még nagyobb körültekintéssel és türelemmel!
 • Ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, a kialakult forgalom függvényében. Ne „megszokásból" közlekedjen, figyelje az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjon a várható változásokról.
 • Mindig használja a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket, mert azok életet menthetnek!

Amennyiben bűncselekmény elkövetésének áldozatává vált, tegyen bejelentést személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy a 112-es központi segélyhívószámon!

Mindenkinek békés, kegyeletteljes megemlékezést és balesetmentes közlekedést kíván a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság!

Kék hírek

 1. 18 milliót lopott a közös képviselő a társasháztól - börtönt indítványozott az ügyészség

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki három székesfehérvári társasház közös képviselőjeként a rábízott bakszámlákról közel 18 millió forintot tulajdonított el. A vádirat szerint a férfi önállóan rendelkezett a társasházak bankszámlája felett.

  2020.11.30.
 2. Eltűnt egy 12 éves fehérvári kisfiú - a lakosság segítségét kérik

  A fiú november 5-én távozott székesfehérvári gondozási helyéről ismeretlen helyre, azóta nem adott magáról életjelet. A rendőrség most a lakosság segítségét kéri felkutatásában.

  2020.11.27.
 3. Kábellopás miatt keresik a fehérvári rendőrök a képen látható férfit

  A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a felvételeken látható férfi azonosításához, aki 2020. november 4-én hajnalban Székesfehérváron, a Városház téren ideiglenes áramvételezési ponti kialakítása miatt elhelyezett 40 méter hosszú kábelt csatlakozóval együtt ellopta.

  2020.11.26.
 4. Eltűnt egy 16 éves fehérvári lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

  A 16 éves fiatal 160 centiméter magas, molett testalkatú, fekete, hosszú hajú. 2020. október 21-én gondozási helyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról.

  2020.11.25.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20