Mindenkit mozgásra ösztönöznek a szombati Nemzeti Rákellenes Napon

A Magyar Rákellenes Liga szombaton arra biztat mindenkit, hogy saját egészsége és a daganatos betegségben szenvedők gyógyulása érdekében mozogjon legalább harminc percen át. A Nemzeti Rákellenes Napon így szeretnék felhívni a figyelmet a betegség elleni küzdelemre, a megelőzés fontosságára.
2021.04.08. 08:39 |

„Sétálj, gyalogolj, fuss, kirándulj, rollerezz, kerékpározz, vegyél részt (online) edzésen legalább 30 percen át!” olvasható a Magyar Rákellenes Liga felhívásában.

Április 10-én, szombaton figyelemfelhívó akcióval készül a szervezet. Mindenkit mozgásra ösztönöznek annak érdekében, hogy egészségesebben éljen, vagy, ha beteg, meggyógyuljon.

A résztvevők a jótékonysági napon végzett legalább félórás mozgást felajánlhatják akár egy daganatos beteg családtagért, barátért, ismerősért, akik most fokozott veszélynek vannak kitéve, és ezért nehéz döntéseket kell meghozniuk; a járványban megbetegedettekért; az egészségügyben dolgozókért, akik megfeszített erővel dolgoznak a járvány idején. Az eseményen mindenki részt vehet, aki támogatni szeretné a szervezet rákellenes programjait.

A Nemzeti Rákellenes Napon 10 órakor egy jótékonysági online edzés is lesz, amelynek résztvevői a saját testünk karbantartása és erősítése mellett támogatják a rákbetegeket segítő szervezet működését, különös tekintettel a gödöllői Alapítvány munkájára, ahol a fiatalság körében végeznek rendkívül fontos felvilágosító munkát a rák felismerésében, megelőzésében, és mindenekelőtt felhívják a figyelmet a sokszor életmentő szűrővizsgálatokra.

A szervezők szerint a táv akár egy háztömbnyi kör is lehet, és arra kérik a résztvevőket, tartsák be a járványügyi szabályokat. A szombati eseményen résztvevőknek egyetlen feladatuk van, regisztrálni kell és tudatni a szervezőkkel, hogy ki(k)ért sétálnak, mozognak! A sétáról, futásról, mozgásról készíthetnek fotókat és videókat, amelyeket a Facebookon is megoszthatnak a következő címkékkel: #egészségséta #NemzetiRákellenesNap #MagyarRákellenesLiga.

A Liga 1993-ban tartotta meg az első Nemzeti Rákellenes Napot, és azóta minden évben igyekeznek bemutatni a daganatos betegek kezelésének új lehetőségeit ezen a napon. Ebben az évben egy online interaktív eseménnyel készülnek a fej-nyaki daganatokról, dr. med. habil. Karosi Tamás PhD osztályvezető főorvos előadásával, kérdések megválaszolásával.

A részletes felhívás a Magyar Rákellenes Liga oldalán olvasható.

Magyarország

 1. Fehérváron stagnál, országosan enyhén csökkent a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

  Országos átlagban enyhén csökkent, Fehérváron stagnált a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint. A szennyvízben továbbra is a brit vírusvariáns dominál.

  2021.04.07.
 2. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgátatások szerdától

  A korábbi kormányzati ígéretnek megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök azonnal bejelentette az első lazító intézkedéseket, ahogy elérte az ország a 2,5 milliós oltottszámot. Nyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások szerdától.

  2021.04.06.
 3. Elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

  A www.magyarorszag.hu portálon keresztül ellenanyag-vizsgálaton alapulóan már elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány, valamint az elvesztése vagy megrongálódása esetén annak pótlása és cseréje iránti kérelem is elindítható. Az e-igényléshez Ügyfélkapus regisztráció szükséges.

  2021.04.06.
 4. Ez történik a hét közepén, ha eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót

  Kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót, majd Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe.

  2021.04.06.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár