Mi a helyzet a MOL Aréna Sóstó vízhálózatával?

A szokásos rutinellenőrzéskor derült ki, hogy a MOL Aréna Sóstó ivóvíz-hálózatának egy részében egy baktérium (Pseudomonas aeruginosa) jelenlétét mutatták ki a mérések. A létesítmény minden engedéllyel rendelkezik, az üzemeltető a hatóságokkal egyeztetve – a folyamatos üzemelés mellett – a szükséges intézkedéseket haladéktalanul elindította, és a tisztításhoz szükséges eszközöket – köztük az egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkező szűrőberendezéseket – beüzemelte.
2019.06.28. 07:02 |
Mi a helyzet a MOL Aréna Sóstó vízhálózatával?

Folyamatosan üzemel a stadion, zajlik a víztisztítás

Amint a vizsgálatok baktérium-jelenlétet (Pseudomonas aeruginosa) mutattak a MOL Aréna Sóstó vízhálózatában, a létesítmény üzemeltetője, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. azonnal intézkedési tervet állított össze a helyzet megoldására, amit az illetékes hatóság jóváhagyott. Ez alapján elindították a teljes hálózat fertőtlenítését, külső forrásból – ballonos és üveges formában – biztosítják a kollégák és látogatók számára a vizet, illetve kézfertőtlenítő berendezéseket is kihelyeztek. Ezen túl a szakemberek által javasolt műszaki eszközök – köztük a fertőtlenítőszert folyamatosan adagoló berendezések, illetve az egészségügyi tanúsítvánnyal rendelkező szűrők – beszerelésre kerültek.

A baktérium a főépület vízhálózatában van jelen, a stadion többi részében – a lelátókon, a Sóstó Látogatóközpontban – nincs! A szurkolókat, látogatókat semmiféle veszély nem fenyegeti. Az óvintézkedések mellett így a rendezvények megtartására alkalmas a létesítmény. Labdarúgó-mérkőzések rendezésére az öltözőblokk kivételével – ahol szintén folyamatban van a helyzet megoldása – alkalmas a stadion, és várhatóan az öltőzők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig.

Ezekről az intézkedésekről valamennyi bérlőt tájékoztattuk, a kellemetlenségekért tőlük és valamennyi látogatótól, szurkolótól és a játékosoktól is elnézést kérünk. Természetesen a fertőzés okát a szakemberek és a hatóságok vizsgálják.

A létesítmény helyzete, a tisztánlátás érdekében egyébként szóba fog kerülni azon a más témában összehívott rendkívüli közgyűlésen is, amelyet jövő héten éppen a MOL Aréna Sóstón tart majd a képviselőtestület.


Székesfehérvár Önkormányzata