Megrongálták az Iparcikk Piac melletti nyilvános illemhelyet

Alig másfél hónapja helyezték üzembe, és sajnos máris megrongálták a Palotavárosban az Iparcikk Piac melletti nyilvános illemhelyet. Az ismeretlen elkövetők a kifelé nyíló ajtókat zárt állásba tették, majd berúgták, ezzel több tízezer forintos kárt okoztak. Az esetet kivizsgálása folyamatban van.
2021.04.15. 08:00 |

A díjmentesen használható, folyamatosan takarított, nyilvános illemhely a Palotavárosi sport- és szabadidőpark létesítése kapcsán épült az Iparcikk Piac mellett. Idén március 1-jén adták használatba, azonban alig telt el másfél hónap, a vandálbiztosnak készült egységet máris megrongálták. A tettes vagy tettesek a kifelé nyíló ajtókat zárt állásba tették, majd berúgták azokat a WC-k felé, megrongálták az ajtókeretet, a pántokat, a zárakat. A négy illemhelyből kettőt most nem lehet használni, az okozott kár több tízezer forintra tehető.

Székesfehérvár Önkormányzata közpénzből számos olyan beruházást valósított meg az elmúlt években, amely a városlakók kényelmének, komfortérzetének növelését, egészségét szolgálja a mindennapokban. Éppen ezért elszomorító és elítélendő, ha valaki a helyes és kulturált használat helyett szándékosan megrongálja a közösségi tulajdonban lévő eszközöket. Az eset kivizsgálása és az elkövetők felderítése folyamatban van.

A területen a térfigyelő kamerák telepítése megtörtént, és már elkezdték az üzembe helyezésüket is. A szakemberek bíznak abban, hogy ez visszatartó erő lesz a jövőben, és a sport- és szabadidőpark valamennyi fejlesztése szolgálni tudja a fehérváriakat.

Kék hírek

 1. Vigyázz, KRESZ, rajt! - Fehérváron is lesz közlekedési vetélkedő

  Idén is várják a jelentkezőket a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre. A június 12-i, fehérvári területi versenyre elektronikus úton, illetve a verseny napján a helyszínen is jelentkezhetnek a családok. Az idei évben díjazzák a legeredményesebb iskolákat is.

  2021.05.05.
 2. Koszorúzással emlékeztek a Fejér megyében közúti balesetekben elhunytakról

  A 62-es számú főút 38-as kilométerszelvényében 1977. április 30-án bekövetkezett közúti balesetben négy végzős tanárképző főiskolás hölgy hunyt el. Az áldozatok emlékére a baleset helyszínén három évvel ezelőtt felavatott emlékműnél a járványügyi helyzetre tekintettel visszafogott keretek között emlékeztek meg azokról, akik az utakon vesztették életüket.

  2021.04.30.
 3. Rendszámtábla és féklámpa nélkül, kopott gumival - a piros lámpa buktatta le a kamiont

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti munkatársai egy olyan járműszerelvényre lettek figyelmesek Székesfehérváron, a Kadocsa úton, ami éppen egy lámpa piros jelzésénél állt meg, azonban egyik féklámpája sem világított. Ezt követően a járőrök megállították és ellenőrizték a tehergépkocsit valamint annak vezetőjét, mely során számtalan hiányosságot tapasztaltak. 

  2021.04.24.
 4. Biciklitolvajt keresnek a székesfehérvári rendőrök

  Az elkövető 2021. február 25-én 16 óra és 2021. február 26-án 10 óra 39 perc között Székesfehérváron, a vasútállomás előtti kerékpártárolóhoz lakatolt kerékpárt a zárral együtt eltulajdonította, majd saját kerékpárjával –amivel érkezett- és a sértett kerékpárjával együtt, a helyszínről a Deák Ferenc utca irányába távozott. 

  2021.04.21.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár