Megnyílt a Téli Tárlat képzőművészeti kiállítás és vásár a Pelikán Galériában

A Székesfehérvári Művészek Társaságának csoportos kiállítása nyílt meg pénteken este a Pelikán Galériában. A Téli Tárlat december 21-ig látható, december 15-én pedig Zsákbacserép címmel karácsonyváró rendezvényre is sor kerül, melynek vendégei egyedi kerámiák tulajdonosai lehetnek.
2018.11.09. 19:07 |

A Téli Tárlaton 23 képző- és fotóművész 49 alkotása tekinthető meg december 21-ig, keddtől péntekig 10-től 18 óráig a Pelikán Galériában.

A tárlat és vásár nyitva áll a látogatók előtt advent első három hétvégéjén is 10-től 18 óráig, minden nap más-más művész várja majd a vendégeket katalógusokkal és eladásra kínált képzőművészeti alkotásokkal. December 1-jén Korompai Péter, december 2-án Kiss László, december 8-án és december 15-én Tóth Adrienn, december 9-én Pálné Hencz Teréz, december 16-án pedig Revák Katalin segít az érdeklődőknek.

 "Ezekben a munkákban azt is láthatjuk, hogy mit gondoltak a művészek erről az esztendőről, hogyan jelenik ez meg egy-egy alkotásban. A tárlat arra is lehetőséget ad, hogy egy kicsit másképp is találkozzunk a fehérvári művészek alkotásaival, nemcsak megnézhetjük a műtárgyakat, hanem meg is vásárolhatjuk." - emelte ki a tárlatnyitón Székesfehérvár polgármestere.  
Cser-Palkovics András polgármester szólt arról is, hogy a Székesfehérvári Művészek Társaságának tagját, Szűts Angélát felkérte arra, hogy egyfajta tanácsadóként kösse össze a társaságot az önkormányzattal, vessen fel problémákat megoldási javaslatokkal együtt, hozzon kérdéseket, illetve továbbítsa az önkormányzat javaslatait a társaság felé.

Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat számos ötletet, javaslatot vár a társaságtól, hiszen terítéken van a gyűjtemények gyarapítása, pályáztatási lehetőségeket kívánnak teremteni és nyitottak kiállításötletekre, kreatív kezdeményezésekre is.

Hozzátette, hogy az Akóts malom épületének, illetve a mellette levő raktár átalakításában, felújításában, művészeti célú megmentésében gondolkodik az önkormányzat, ahol kulturális közösségi teret hoznának létre és lehetőség nyílna alkotóterek kialakítására is.

Szűts Angéla a megnyitón szólt a Zsákbacserép akcióról: a december 15-i karácsonyváró rendezvény vendégei egyedi kerámiák tulajdonosai lehetnek.

A játék lényege, hogy festők, szobrászok, grafikusok és textiltervezők díszítenek párnákat, tálakat, kisplasztikákat, melyeket árverés során lehet megszerezni. A program házigazdája Korompai Péter keramikusművész lesz. Aki az alkotás pillanataiba is szeretne betekinteni, azok december 1-jén jöhetnek a Pelikán Galériába.

Kultúra

 1. Önálló grafikák a Réber-életműben - folytatódik a Játékmúzeum sorozata

  Kedden délután folytatódnak Réber-kiállításhoz szervezett programok a Játékmúzeumban. A Hetedhét Réber! ezúttal a filozofikus mélységű, a grafikai műformák határait összemosó autonóm rajzok világába vezeti be az érdeklődőket Wehner Tibor művészettörténész vezetésével. 

  2019.03.18.
 2. Az iszlám mint kihívás - Klaus von Stosch könyvét Dr. Görföl Tibor mutatja be

  Március 21-én, csütörtökön 17.30 órakor kezdődik Klaus von Stosch Az iszlám mint kihívás című könyvének bemutatója a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A kötetről Dr. Görföl Tibor, a Pécsi Hittudományi Főiskola docense, egyetemi tanár beszél a közönségnek. 

  2019.03.18.
 3. Disputa Szidiropulosz Archimédesszel, a Trianoni Szemle főszerkesztőjével

  Március 19-én, kedden újra disputa lesz az Öreghegyi Közösségi Házban. A 18 órakor kezdődő esemény vendége Szidiropulosz Archimédesz, a Trianoni Szemle főszerkesztője lesz. A disputa házigazdája Bobory Zoltán. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.03.18.
 4. Opera bemutatóra készül az Alba Regia Vegyeskar

  Székesfehérvári profi művészek és amatőr előadók különleges előadásra készülnek Székesfehérváron. Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját március 24-én, vasárnap mutatják be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

  2019.03.18.

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka