Megkezdték az ózonos fertőtlenítést a Vasvári gimnáziumban

Professzionális, ipari ózonos levegő- és felületfertőtlenítő berendezésekkel kezdték meg a Vasvári Pál Gimnáziumban egy tanterem és a tornaterem fertőtlenítését a tanórák után. Kedden reggel már újra birtokba vehetik a diákok ezeket a helyiségeket.
2020.09.07. 16:18 |

Mint ismeretes, pozitív lett a koronavírus-tesztje a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium egyik diákjának, akit kontaktkutatás során azonosítottak, majd teszteltek.

A diák budapesti ismerőseivel érintkezett korábban. A teszt hivatalos eredményéről vasárnap este értesítették Horváth József igazgatót, aki hivatalos úton, a KRÉTA rendszeren keresztül azonnal tájékoztatta a szülőket és a diákokat, és kérte, hogy akik közvetlenül is érintkeztek ezzel a diákkal, mindenképpen maradjanak otthon. A további teendőkről a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a Tankerület, valamint az országos hatóságok írásban adnak majd tájékoztatást.

Horváth József elmondta, év eleje óta folyamatos a fertőtlenítés, a járványügyi szabályok betartása mellett zajlik a tanév, amelynek folytatására lehetőséget biztosít az a gyors segítség, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata a Tankerülettel egyeztetve nyújtott az iskolának. A tanórákat követően, hétfőn délután megkezdődött az érintett tanteremben és a tornateremben a professzionális, ipari ózonos levegőfertőtlenítés. Az Önkormányzat felajánlotta azt is, hogy a városi készletből gyorsteszteket biztosít az intézménynek. Ezzel a lehetőséggel élni is fognak a gimnázium munkatársai, tette hozzá az igazgató.

A Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a tavaszi járványidőszakban vásárolt az Önkormányzat megbízásából három jó teljesítményű, professzionális, ipari ózonos levegőfertőtlenítő berendezést. Az ózon az az anyag, ami a tudomány által is bizonyított módon, hatékonyan képes a vírussal érintett területeket fertőtleníteni. A gép működési mechanizmusa: megnöveli a helyiségben az ózonkoncentrációt olyan mértékben, hogy az hatékonyan tudjon fertőtleníteni; egy ideig tartja ezt a koncentrációt; majd a behatási idő végén elkezdi lebontani az ózonmolekulákat és visszaalakítja azokat oxigénné, azaz a ciklus végén a helyiség külön szellőztetés nélkül is újra használatba vehető. Egy tornaterem 4-6 óra alatt, a kisebb helyiségek még rövidebb idő alatt fertőtleníthetőek így.

A Városfejlesztési Kft. minden olyan helyszínen alkalmazza ezt, ahol szükséges – így például tavasz óta a Hiemer-házban minden hétvégén, az esküvőket követően is használják. Most pedig a Vasvári Pál Gimnázium tornatermét és a COVID-tünetes diák által használt tantermet fertőtlenítik ezzel. A tanórákat követően indult a fertőtlenítés, és kedden reggel már újra birtokba vehetik a diákok ezeket a helyiségeket. 

Közlemények

 1. Áramszünet lesz a Takarodó utcában és Felsőváros több utcájában

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan szeptember 23-án, szerdán áramszünet lesz a Takarodó utca egészében, valamint szeptember 25-én, pénteken Felsőváros több utcájában.

  2020.09.21.
 2. Garanciális hibákat javítanak a Balatoni úton - a közlekedést nem akadályozza a munka

  A folyamatban lévő műszaki átadás közben még kisebb, növénygyökerek okozta hibákat javítanak a Balatoni úti felüljáró járdáján. A tuskómarás után kihajtott nyárfák gyökérzetét vegyszerrel kezelik, majd helyreállítják a feltárás során keletkezett foltokat. A kivitelező munkavégzése idején továbbra is lehet közlekedni a felüljárón.

  2020.09.18.
 3. Őrizzük meg városunk működőképességét a második hullám idején is! - aktuális koronavírus-információk

  Szigorú intézkedéseket vezettek be a városi fenntartású intézmények és gazdasági társaságok vonatkozásában. Minden előírás célja a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás garantálása, ezzel védve a munkavállalók és a látogatók egészségét. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán ismertette az elrendelt óvintézkedéseket, és tájékoztatást ad az újraindított idősügyi ellátás első tapasztalatairól, valamint a koronavírus-járványban érintett helyi közösségekről is.

  2020.09.15.
 4. Kedden kezdődik az őszi rágcsálóirtás a főbb vízfolyások mellett Fehérváron

  A város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek 2020 szeptember 15-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Az irtószeres dobozokat 2020. október 15-től folyamatosan visszaszedik.

  2020.09.13.
 1. A Csanádi, a Radnóti és a Pilinszky tér környékét érinti a pénteki vízvezeték hibaelhárítás

  Szeptember 11-én 8.00 és 15:00 között hibaelhárítást végez a Fejérvíz a  Csanádi tér 1. melletti salakos parkolóban. A hibaelhárítás miatt érintett terület: Csanádi tér, Radnóti tér, Pilinszky tér, József Attila utca 35-41 közötti tízemeletes lépcsőház, József Attila utca 21-27 közötti tízemeletes lépcsőház, illetve a József Attila utca 7-11 közötti tízemeletes lépcsőház és alattuk lévő üzletek.

  2020.09.10.
 2. Egyre több fehérvári intézmény érintett a koronavírus-járványban

  Amennyiben tüneteket észlel gyermekén, semmiképpen ne engedje őt közösségbe! Abban az esetben se küldje a gyermeket iskolába, óvodába vagy bölcsődébe, ha magán, vagy családtagjain tüneteket észlel! Ebben az esetben maradjanak otthon, és vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal! 

  2020.09.10.
 3. Fogadóórát tart hétfőn Deák Lajosné - a védelmi szabályok betartását kéri a képviselő

  Fogadóórát tart szeptember 14-én, hétfőn 17 órától Deák Lajosné önkormányzati képviselő a Királykúton. A járványügyi készültségre való tekintettel Deák Lajosné kéri a résztvevőket, hogy viseljenek védőmaszkot és tartsák be egymástól a védőtávolságot.

  2020.09.10.
 4. Polgármesteri lakossági tájékoztató - fehérvári járványügyi intézkedések, információk

  Újraindul hétfőtől az idősek mindennapi ügyintézését segítő szolgáltatás, valamint a telefonos lelki segítségnyújtás, szünetel a nappali ellátás a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény gondozási központjaiban, az Önkormányzat segítségével fertőtlenítik azokat az intézményeket, ahol igazolt koronavírusos megbetegedéseket jeleztek. A legfrissebb információkról és döntésekről szól a három hónap után újra jelentkező Lakossági tájékoztató.

  2020.09.09.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4