Nyári olvasópályázatokat hirdetett a Vörösmarty Könyvtár

A nyári szezon nem telhet el jó könyvek, olvasás nélkül: erre buzdít a Vörösmarty Mihály Könyvtár is. Az általános iskolás gyerekeknek az Olvasó Kaméleon, a nagyobbaknak és a felnőtteknek pedig a Nagy Olvasásmánia felhívásai adhatnak jó ötleteket, mit vegyünk a kezünkbe a tartalmas időtöltéshez.
2020.06.26. 10:54 |

Az Olvasó Kaméleon azoknak az általános iskolás gyerekeknek szól, akik nemcsak olvasni szeretnek, de szívesen mesélnek is olvasmányélményeikről.

„Engedd szabadjára a fantáziádat, ajánld kedvencedet: írj, rajzolj, verselj, dalolj, és küldd el nekünk!” – áll a felhívásban. Külön szólítják meg az alsósokat és a felsősöket: Lázár Ervin Százpettyes katicája, Wéber Anikó Visszhangországa mellett a kisebbek például Csukás Istvánt és Janikovszky Évát választhatnak a hosszú listából, a nagyobbaknak pedig ajánlanak Fiala Borcsa-, Fa Nándor- és Gerald Durell-könyvet is. A pályamunkákat szeptember 19-ig várják személyesen vagy e-mailben a gyerek@vmk.hu címre.
A Nagy Olvasásmánia könyves játékra vállalkozóknak nem kell mást tenniük, mint elolvasni az ajánlott olvasmányokat, majd kitölteni és beküldeni a kvízeket. A kihívásban Rejtőt, Jane Austint, Karinthyt, Böszörményi Gyulát és Harper Lee-t is ajánlanak a mániákus olvasóknak. A megoldásokat a cseszneki.balazs@vmk.hu email-címre várják, de kinyomtatva személyesen is le lehet adni a könyvtárban, szintén szeptember 19-ig. Az eredményhirdetések októberben várhatók.

Kultúra

 1. Online beiratkozás és fiókközi kölcsönzés a Vörösmarty Mihály Könyvtárban

  A koronavírus-járvány idejére sem hagyta remek könyvek és online programok nélkül olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A sikeres Könyvet házhoz szolgáltatását most tovább bővítette az intézmény: a hét elejétől lehetőség van fiókközi kölcsönzésre és online beiratkozásra is.

  2021.01.26.
 2. Az interneten újra megnézhetjük a magyar kultúra napi gálaműsort

  Január 22-én a város zenészei, táncosai és színészei a Vörösmarty Színházba vitték magukkal a nézőket a magyar kultúra napján. A gálaműsort székely és csángó néptánccal, Beliczay Gyula Vonósszerenádjával, balett etűdökkel, illetve a Játék a kastélyban egy részletével a Youtube-on, a Fehérvár TV csatornájánnézhetjük vissza.

  2021.01.26.
 3. Az öreghegyi templomban folytatódnak a közös elsőcsütörtöki alkalmak

  Folytatódnak az engesztelő imaórák Spányi Antal, püspök vezetésével Székesfehérváron, minden hónap első csütörtöki napján. A főpásztor havonta más-más templomot keres fel és a hívekkel együtt imádkozik a családokért, a békéért, az egyházért és az Eucharisztikus Kongresszusért. Az idei második alkalom február 4-én, 18 órakor az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban lesz.

  2021.01.26.
 4. Carmen – online premierre készül a Vörösmarty Színház

  Online színházi premierre készül a Vörösmarty Színház. Január 29-én, pénteken Márton László Carmen című darabját mutatja be a társulat Horváth Csaba rendezésében, Petrik Andreával és Krisztik Csabával a főszerepben.

  2021.01.26.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka