Nyári olvasópályázatokat hirdetett a Vörösmarty Könyvtár

A nyári szezon nem telhet el jó könyvek, olvasás nélkül: erre buzdít a Vörösmarty Mihály Könyvtár is. Az általános iskolás gyerekeknek az Olvasó Kaméleon, a nagyobbaknak és a felnőtteknek pedig a Nagy Olvasásmánia felhívásai adhatnak jó ötleteket, mit vegyünk a kezünkbe a tartalmas időtöltéshez.
2020.06.26. 10:54 |

Az Olvasó Kaméleon azoknak az általános iskolás gyerekeknek szól, akik nemcsak olvasni szeretnek, de szívesen mesélnek is olvasmányélményeikről.

„Engedd szabadjára a fantáziádat, ajánld kedvencedet: írj, rajzolj, verselj, dalolj, és küldd el nekünk!” – áll a felhívásban. Külön szólítják meg az alsósokat és a felsősöket: Lázár Ervin Százpettyes katicája, Wéber Anikó Visszhangországa mellett a kisebbek például Csukás Istvánt és Janikovszky Évát választhatnak a hosszú listából, a nagyobbaknak pedig ajánlanak Fiala Borcsa-, Fa Nándor- és Gerald Durell-könyvet is. A pályamunkákat szeptember 19-ig várják személyesen vagy e-mailben a gyerek@vmk.hu címre.
A Nagy Olvasásmánia könyves játékra vállalkozóknak nem kell mást tenniük, mint elolvasni az ajánlott olvasmányokat, majd kitölteni és beküldeni a kvízeket. A kihívásban Rejtőt, Jane Austint, Karinthyt, Böszörményi Gyulát és Harper Lee-t is ajánlanak a mániákus olvasóknak. A megoldásokat a cseszneki.balazs@vmk.hu email-címre várják, de kinyomtatva személyesen is le lehet adni a könyvtárban, szintén szeptember 19-ig. Az eredményhirdetések októberben várhatók.

Kultúra

 1. A magyar film hónapja a Barátságban - egymillió forint támogatást kapott a mozi

  Több mint egymillió forint támogatást nyert a Barátság mozi a CineCount Kft. és a Mozisok Országos Szövetsége közös pályázatán, amelyet magyar filmek egy hónapon át történő népszerűsítésére írtak ki a Nemzeti Filmintézet által biztosított keretösszegből.

  2020.07.03.
 2. Rácz Lili nyerte a Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza művház versíró pályázatát

  Versírásra ösztönözte és bátorította a kisdiákokat a karanténhelyzet időszakában az „Írj otthon verset!” irodalmi pályázat. A Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által életre hívott pályázaton első díjat nyert Rácz Lili Szonja, akit pénteken a Táncsics Mihály Általános Iskolában köszöntöttek a szervezők.

  2020.07.03.
 3. Székesfehérvárra érkezik a Zenélő Magyarország koncertsorozat vasárnap

  Ezen a hétvégén is folytatódik a Zenélő Magyarország programsorozat. A Magyar Rádió Művészeti Együttesei ingyenes, szabadtéri koncerteket adnak Budapesten és az ország számos településén, köztük Székesfehérváron is. A királyi városban vasárnap délután hallhatjuk az énekkar tagjait.

  2020.07.03.
 4. Gyerünk a moziba be! - premier előtti vetítések a Barátság Moziban

  A székesfehérvári Barátság mozi is csatlakozott a Cirko Film által meghirdetett „Vissza a moziba!” filmfesztiválhoz, amelynek célja, hogy a néhány hónapos kényszerpihenő után premier előtti vetítésekkel csábítsa vissza a közönséget a hazai mozikba. A város művészmozija július 17–19. között, péntektől vasárnapig tartja a fesztivál vetítéseit.

  2020.07.03.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka