Mától szabad az átjárás a SZÉP-kártya alszámlái között

Az év végéig szabad az átjárás a SZÉP-kártya egyes alszámlái között, így mintegy egymillió munkavállaló bármelyik SZÉP-kártya-zsebből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős szolgáltatásért vasárnaptól.
2021.04.25. 18:14 |

Vasárnaptól a Széchenyi Pihenőkártya összes alszámlája között szabad az átjárhatóság, így bármelyikről lehet költeni a SZÉP-kártya által engedélyezett célokra.

A lehetőséggel egészen az év végéig lehet élni. A szálláshely, szabadidő alszámlákon lévő összegeket fel lehet használni például melegételre is, de akár fordítva is megtehető mindez.

Nem kell tartani attól, hogy elveszik a még el nem költött egyenleg. A fel nem használt összegekre számított számlavezetési díjat a veszélyhelyzet végét követő 60. napig a pénzintézetek nem számítják fel. A kormány megfelezte a SZÉP-kártya adózását, egyidejűleg megduplázta a munkáltató által adható juttatást. Az utazási irodák is elfogadják belföldi szállásfoglalásra a pihenőkártyát.

Magyarország

 1. Állampapír befektetés díjmentesen otthonról értékes nyereményekért

  Már több mint 24 ezren éltek azzal a lehetőséggel, hogy Ügyfélkapun keresztül, tehát személyes megjelenés nélkül nyitottak állampapír vásárláshoz szükséges értékpapír számlát a Magyar Államkincstárban. Ezek az állampapír befektetéseiket otthonról intéző ügyfelek eddig már58 milliárd forintot meghaladó összegben vásároltak állampapírt a WEBKINCSTÁR vagy a MOBILKINCSTÁR alkalmazás segítségével.

  2021.05.05.
 2. Már Szputnyik V-re is lehet online időpontot foglalni

  Mostantól kezdve a Szputnyik V vakcinára is lehet időpontot foglalni. Aki regisztrált, az AstraZeneca, a Sinopharmra és az orosz oltóanyaggal történő oltásra jelentkezhet – közölte Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján

  2021.05.05.
 3. Nagy sikernek örvend a Babakötvényes számlanyitás ügyfélkapun is

  Egy éve már otthonról is meg lehet nyitni a Babakötvényes számlát, az úgynevezett Start-számlát a Kincstárnál. Az ügylet tetszőleges időpontban kényelmesen, gyorsan és költségmentesen elvégezhető, így nem véletlen, hogy közel 13 ezren éltek a lehetőséggel. A sikerben a Babakötvény növekvő népszerűsége és az online számlanyitáshoz kapcsolódó nyereményjáték is szerepet játszik.

  2021.05.04.
 4. Megállt a koronavírus koncentráció csökkenése a szennyvízben

  Országos szinten erős ingadozás figyelhető meg a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja kapcsán, de jellemzően megállt az eddig jellemző csökkenés – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A 17. hét adataiból kiderült, hogy Székesfehérváron több hét után végre mérsékelt szintet mértek, csökkenő tendencia mellett.

  2021.05.04.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár