Mától kezdődnek és június 20-ig tartanak a 95. Ünnepi Könyvhét fehérvári programjai

Idén is csatlakozott Székesfehérvár az Ünnepi Könyvhéthez. A 95. alkalommal megrendezésre kerülő programsorozatban többek között író-olvasó találkozókkal, beszélgetésekkel, kötetbemutatókkal és sokféle kísérőprogrammal várják az érdeklődőket június 10-től, mától egészen 20-ig. A belépés ingyenes.
2024.06.10. 10:08 |
Mától kezdődnek és június 20-ig tartanak a 95. Ünnepi Könyvhét fehérvári programjai

Június 10-én, hétfőn 17.00 órakor Mi újság a Móra kiadónál? címmel kezdődik találkozó Pacskovszky Zsolttal, a Móra Kiadó főszerkesztőjével. A gyermek- és ifjúsági irodalomról, könyvkiadásról és olvasási szokásokról szóló beszélgetést Bokros Judit Penna Regia-díjas újságíró vezeti.

Szintén június 10-én, hétfőn 17.00 órakor ismét lesz Olvasóklub a VMK Széna téri Tagkönyvtárában, ahol az örmény-orosz írónő, Narine Abgarjan műveiről beszélgetnek a résztvevők.

Június 11-én, kedden 17.00 órakor a VMK Széna téri Tagkönyvtárában Bakonyi István József Attila-díjas író Áradó versbeszéd című kötetének bemutatójával folytatódnak a programok. A Balázs F. Attila költő, prózaíró, műfordító és szerkesztő irodalmi munkásságáról szóló kötetet L. Simon László ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Ugyancsak június 11-én, kedden 17.00 órakor a VMK Olvasótermében Mondd, Te mit választanál? címmel kezdődik beszélgetés, melynek témája az olvasási szokások, a XXI. századi trendek, az elektronikus könyv és a papíralapú könyv előnyei, hátrányai. A 95. Ünnepi Könyvhét fehérvári eseményeire ingyenes a belépés. A részletes program EZEN a linken olvasható.