Máté-passió egyedülálló előadásban a Szent Sebestyén-templomban

Különleges zenei és lelki feltöltődést kínál a nagyböjti időszakban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar február 28-i, pénteki előadása. A muzsikusok Bach: Máté-passiójával készülnek, az eseményre még lehet jegyeket váltani.
2020.02.25. 19:43 |
A Máté-passió Johann Sebastian Bach szólistákra, kettős kórusra és zenekarra írott oratorikus passiója, melynek ősbemutatóját 1727. április 11-én tartották a lipcsei Tamás-templomban.
A nagyszabású, közel háromórás zenemű nyolc szólista – Stefanik Márta, Tillai Csilla, Nagy Bernadett, Balogh Eszter, Megyesi Zoltán, Gál József, Najbauer Lóránt, Borka Ákos –, valamint két kórus, a Kodály Zoltán Iskola Gyermekkórusa és a tavaly létrejött, hivatásos énekművészekből álló Ars Oratoria Kamarakórus előadásában csendül fel 2020. február 28-án, pénteken 18 órakor a Szent Sebestyén-templomban. Az est karmestere Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy lesz. Jegyek vásárolhatóak a www.arso.hu weboldalon, a Fehérvári Jegyirodában és a Vörösmarty Színházban, a zenekari jegypénztárban.

Kultúra

 1. Otthon maradtunk! - Zenei válogatások, tanulmányok az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeitől

  Otthon maradtunk! címmel különleges zenei témájú sorozatot indított online felületein az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A székesfehérvári együttes zenészeinek bár jelenleg nincs lehetősége a közös próbákra, otthonában mindenki aktívan dolgozik és ezúttal kulturális, oktató jellegű zenei csemegéket nyújt a közönségnek. 

  2020.04.02.
 2. Sikerdarabokba pillanthatunk bele a Vörösmarty Színház közösségi oldalán

  A Vörösmarty Színház korábbi sikerdarabok felidézésére várja a közönséget Facebook-oldalán. Az április 1-jén indított kezdeményezés stílusosan egy bohózat képeivel indult.

  2020.04.02.
 3. Naponta megújuló online tartalmakkal vár a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  A koronavírus miatt kialakult járványügyi vészhelyzet következtében a a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár is bezárta kapuit. Ez azt jelenti, hogy az eddig megszokott közművelődési forma ugyan átmenetileg szünetel, de ezzel egy időben született egy új online közösségi tér is, amelyre Iszkádi Erika, az intézmény vezetője hívta fel a figyelmet.

  2020.04.02.
 4. Otthoni olvasásra buzdítja a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Otthoni olvasásra buzdítja új felhívásában a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A #MaradjOtthon és #hatehetedOLVASS online kihívásban Facebook-oldalukra várják az olvasás közben készült fekete-fehér, kreatív fotókat.

  2020.03.30.

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Székesfehérvár Topotéka