Másodfokú hőségriasztás - Székesfehérvár polgármesterének tájékoztatója

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tisztifőorvosi feladatokat ellátó Főosztályvezető augusztus 23-án, csütörtökön 24 óráig. Székesfehérváron vízosztással, ivókutak és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával segítik a polgárokat. Székesfehérvár polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre.
2018.08.21. 14:25 |

Lakossági tájékoztató

Tájékoztatom Székesfehérvár Megyei Jogú Város lakosságát, hogy az Országos Tisztifőorvosi feladatokat ellátó Főosztályvezető 2018. augusztus 21-én, kedden 12.00 órától augusztus 23-án, csütörtökön 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki. 

A hőhullám élettani hatásai: a hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérem a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségben a további információig.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tettük: egészségvédelmi ajánlások közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása, közutak locsolása, közkutak működésének biztosítása Székesfehérvár területén.

Vízosztás keddtől péntekig 11.00 és 17.00 óra közötti időtartamban az alábbi helyeken:
- Városház tér
- Piac tér (McDonald’s melletti terület)
- Fő utca (Magyar Király Szálló előtti rész)

Reggel hét órától az esti órákig a tűzcsapokra ivásra alkalmas szerkezetek felszerelése:
- Béke tér, Vasútállomás (autóbusz-kijáratnál)
- Prohászka O. utca - Kaszap I. utca sarok
- Petőfi S. utca - Kossuth L. utca sarok
- Várkörút - Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál)
- Piac tér - Liszt F. utca sarok

A bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek:
- Alba Plaza (minden nap nyitva tartási időben)
- Autóbusz-pályaudvar váróterem
- Fehér Palota (minden nap nyitva tartási időben)
- Városháza Díszterme (minden nap hivatali munkaidőben)

Felhívom a munkáltatókat, hogy a munkavállalók hőterhelésének csökkentése érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg.

Kérem, hogy az elrendelt intézkedéseken túl az ajánlásokat feltétlenül tartsák be egészségük védelme érdekében! Kérek mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, különösen a környezetünkben élő idős emberekre!

A várható változásokról a város honlapján keresztül haladéktalanul tájékoztatjuk a fehérváriakat!

dr. Cser-Palkovics András
polgármester

Közlemények

 1. Lakossági fórum lesz jövő héten szerdán Börgöndön

  Lakossági fórumot szervez Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Március 27-én, szerdán 17.00 órakor Börgöndpusztán, a Tó sori Horgásztanyán várják a településrészen élőket.

  2019.03.20.
 2. Bírósági ülnököket választanak - április 12-ig lehet jelentkezni

  Székesfehérvár Közgyűlése a Székesfehérvári Törvényszékre, a Székesfehérvári Járásbíróságra és a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra választ az Országos Bírósági Hivatal elnökének döntésében megállapított számú ülnököt. A bírósági ülnök jelölésére jogosultak és az ülnökökkel szembeni feltételek eltérőek attól függően, hogy milyen eljárásban történő közreműködésre történik a választás.

  2019.03.20.
 3. Holnap délelőttől forgalomkorlátozás lesz a Széchenyi – Horvát István útkereszteződésben

  Holnap délelőttől egy teljes napon át nem lehet balra kanyarodni a Széchenyi úti aluljáró felől a Horvát István utca felé. A forgalmas csomópontban méréseket végeznek – kérik a közlekedők türelmét!

  2019.03.18.
 4. Forgalmirend-változás lesz a Berényi úton a Nefelejcs és az Olaj utcánál

  Jövő héten a Berényi út felújításának II. üteméhez kapcsolódóan a Nefelejcs és az Olaj utca Berényi úti csomópontjait lezárják várhatóan egy hónap, illetve két hét időtartamra. Mindenki türelmét köszönik a kivitelezésben résztvevők!

  2019.03.16.
 1. Áramszünet lesz több utcában Börgöndön - fejlesztik a hálózatot

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan, március 13-án, szerdán Székesfehérvár-Börgönd több utcájában áramszünet lesz.

  2019.03.09.
 2. Lakossági fórum Tóvárosban - hétfőn 17 órától várják a városrészben élőket

   Lakossági fórumra várja az 5. számú választókörzetben élőket Mészáros Attila önkormányzati képviselő. A március 11-én, hétfőn 17 órakor kezdődő eseményen részt vesz Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is.

  2019.03.05.
 3. Péntektől változik a forgalmi rend a Fiskális úton - egyirányú lesz a Kassai és a Pozsonyi között

  Ivóvízvezeték építése miatt megváltozik péntektől a forgalmi rend a Fiskális úton: egyirányúsítják a Kassai út – Pozsonyi út közötti szakaszt a Béla út irányából a Pozsonyi út irányába. A változás érinti a külső végállomás irányába közlekedő autóbuszok útvonalait. A munkálatok április közepéig tartanak, kérik a lakosok és a közlekedők türelmét, körültekintését. 

  2019.02.28.
 4. Fogadóórát tart jövő héten dr. Dienesné Fluck Györgyi - két helyszínen is várja a körzet lakóit

  Két alkalommal tart fogadóórát a jövő héten dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Hétfőn az Erzsébet út 12., kedden a Köfém lakótelep 1. szám alatt várja a körzetben élőket.

  2019.02.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek