Március 15 Székesfehérváron - milyen programok lesznek a városban?

Székesfehérvár minden évben egyedülálló programmal tiszteleg a forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az ünnepi megemlékezéseket és az egész napos, belvárosi, József-napi vásárt idén is különleges programok színesítik. Március 15-én kedden délelőtt 11 órakor a Városház téren kezdődik az ünnepi megemlékezés, majd a Fehérvári Huszárokkal közösen a Fekete Sas Szállónál lesz közös koszorúzás.
2016.03.14. 08:49 |
Székesfehérvár minden évben egyedülálló programmal tiszteleg a forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az ünnepi megemlékezéseket és az egész napos, belvárosi, József-napi vásárt idén is különleges programok színesítik.
 
Reggel kilenc órától fél 11-ig a Palotavárosban, a Halász utca és a Rác utca közti füves területen ismét megnyílik a Huszárpark, ahol a lovasbemutatók mellett lovagoltatással, patkolással, ágyúsimogatóval, öltözet- és szerszámbemutatókkal várja közönségét a Fehérvári Huszárok Egyesülete és az Első András Király Lovagrend.
LETÖLTHETÕ programfüzet (.pdf)

A Városház téren a gyerekek kreatív foglalkoztatókon, népi ügyességi játékokon vehetnek részt. A faragó műhelyben kipróbálhatják a ló-, botfaragást, kardkészítést, a játszótárs játékkészítő műhelyben a huszárfigura-készítést, a szövőműhelyben fonalkokárda-készítést. Játszhatnak óriás malommal, horgászos, babzsákos, kakasos, diós, csúzlis, labdás játékokkal, lesz vaskarika gurítás, páros síelés, mocsárjárás, gólyaláb, billegő, ugrókötelezés, ágyús célba lövés is.