Már az első oltás után érkezik a védettségi igazolvány

Mindegy, milyen vakcinát kap az ember, már az első oltás után jár az új okmány, amelynek a gyártását, sőt a postázását is megkezdték már. Akit márciusban beoltanak, még ebben a hónapban meg is kapja az igazolványát.
2021.03.12. 07:56 |

A védettségi igazolványok akkor is kiadható, ha valaki meghatározott időn belül gyógyult fel a koronavírus-betegségből, és ezt igazolni is képes, illetve ha az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett oltóanyaggal beoltják.

A rendszer az EESZT-re (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) épül, vagyis az oltás után bevitt adatokból készít egy igazolást, ami elektronikusan vagy plasztikkártyán is rendelkezésre fog állni.

A plasztikkártya tartalmazza:

a nevet, az útlevél számát, az állandó személyazonosító igazolványának számát, okmányazonosítóját, a védettségi igazolvány sorszámát, az oltottság tényének igazolása esetén az oltás idejét, valamint a védőoltás típusát, a fertőzésből történő felgyógyulás tényének az igazolása esetén az igazolvány érvényességének dátumát, valamint a fenti szerinti adatokból képzett, informatikai eszközzel optikailag olvasható adattároló QR-kódot.  

Vannak, akik már meg is kapták az oltási igazolványukat, sima postai levélben küldte meg nekik a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. 

Az EU még a nyár előtt bevezetne egy oltási igazolást, de a szabályokban még nem egyeztek meg. Az egyik irányvonal szerint bele kell írni az információk közé, melyik oltást kapta az illető, a másik szerint nem. Kedden egyébként kiderült, hogy az unióban egyelőre nem engedélyezett vakcinák (kínai, orosz) is bekerülhetnek majd az EU oltási igazolványába.

Magyarország

 1. Rezsicsökkentés

  A rezsicsökkentés egész Európában egyedülálló intézmény, amely a magyar családokat védi az energiaválságtól, és a jövőben is fennmarad - közölte a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön, az erdélyi Tusnádfürdőn tartott sajtótájékoztatóján, ahol bejelentette: a lakosság számára az átlagos fogyasztás felett is a valós piaci árnál alacsonyabb árakat állapítottak meg a villany- és gázfogyasztásra.

  2022.07.21.
 2. Kék Duna, zöld térség

  Megyehatárokon átívelő értékteremtés, gazdasági felzárkóztatás, iránymutatás a kiemelt térség településeinek. Többek között ezeket a célokat tűzte ki 2020-as megalakulásakor a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács munkaszervezete.

  2022.07.21.
 3. Magyarok kenyere

  2022-ben is folytatódik a Magyar Örökség Díjas „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program, melyet az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ koordinál. Fejér megye több pontján várják a gazdák búzaadományát augusztus 20-ig. A háború sújtotta övezetbe az adományok eljuttatása nehézségekbe ütközik, ezért fontos, hogy pénzadományokkal is lehet támogatni a programot.

  2022.07.20.
 4. Emeletes vonatok Fehérváron

  Mostantól minden nap Kiss motorvonat is közlekedik a Budapest és Székesfehérvár közötti, a Velencei-tó térségét is kiszolgáló G43-as járatokon. Munkanapokon nyolc, hétvégente tizenhat G43-as járatban közlekedik Kiss.

  2022.07.12.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár