Május 13-ig lehet jelentkezni az Óperenciás Fejér Megyei Mesemondó Versenyre

Huszadik alkalommal hirdette meg az Óperenciás Mesemondó Versenyt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A megmérettetést ezúttal online formában rendezik meg a megyei általános iskolások körében, akik május 13-ig jelentkezhetnek.
2021.05.03. 08:30 |

Az online verseny keretében a Fejér megyében élő, általános iskolás korú gyermekek egy magyar népmesét adhatnak elő legfeljebb ötperces időtartamban.

A mesélésről készült felvételt és a szülők által kitöltött adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot 2021. május 13-án, csütörtökön 16 óráig kell elküldeni az operencias2020@gmail.com címre.

Az eredményhirdetésről készült videót május végén teszik közzé a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár közösségi oldalán.

Kultúra

 1. Hétfőtől újra kinyit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

  A vonatkozó jogszabályokra figyelemmel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) Fürdő sori székhelye és telephelyei – az Öreghegyi Közösségi Ház, a Felsővárosi Közösségi Ház, a Közösségi Központ – Feketehegy Szárazréti Kultúrudvar, a Királykút Emlékház, a Kisfaludi Közösségi Ház, a Vízivárosi Közösségi Klub, a Felsővárosi Alkotóház és a Csalai Közösségi Tér – május 10-től, hétfőtől ismét látogathatók

  2021.05.06.
 2. Zenélő kastélypark májusban és júniusban a fehérvári szimfonikusokkal

  Mozart, Piazzolla, Beethoven és Kuhlau művei csendülnek fel a fehérvárcsurgói kastélypark árnyas fái alatt május utolsó két hétvégéjén és júniusban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek előadását a Károlyi-kastélyt körülvevő arborétumban tett séta során évezhetik a program résztvevői.

  2021.05.06.
 3. Érzékenyítő pedagógusképzés a Hetedhét Játékmúzeumban

  A Hetedhét Játékmúzeum egy 2017 óta sikeres, óvodapedagógus és tanító hallgatókat megszólító, érzékenyítő képzést mutat be az Országos Múzeumandragógiai konferencián jövő hétfőn. A szakmai szimpóziumba online lehet bekapcsolódni.

  2021.05.06.
 4. Vasárnap délelőtt újra bábszínházba várják a gyerekeket az Igézőben

  Minyi Munyi megszökik a cirkuszból, ezzel kezdődnek a kismajom kalandjai a Meseerdőben. A gyerekeket vasárnap délelőtt újra bábszínházba várják az Igézőben. A programokat a járványügyi előírások betartásával lehet csak látogatni.

  2021.05.06.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka