Magyar Tavak Fesztiválja - Zeneterápia a Velencei-tó körül

A Velencei-tó partján kezdődik idén a Magyar Tavak Fesztiválja. Június 24-én, pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon gálakoncert lesz, majd június 25-én, szombaton 9 órakor indul a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. A Velencei-tó térségének legszebb pontjain a koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők.
2022.06.21. 13:12 |
Magyar Tavak Fesztiválja - Zeneterápia a Velencei-tó körül

A Velencei-tó újra kitárja kapuit a Természet Operaháza előtt.

A Magyar Tavak Fesztiváljának velencei-tavi rendezvénysorozata gálakoncerttel indul június 24-én a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon. A gálaest házigazdája Bősze Ádám, a közismert zenetudós, zenetörténész, rádiós műsorvezető lesz. Az est szereplője és az operafesztivál „nagykövete” Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, aki szintén a Velencei-tónál él. Közreműködik többek között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Iván Szandra, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara, a Genezis 5 és ifj. Balogh Ferenc.

A rendezvénysorozat szombati programja a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás.

Az élménytúra helyszíneiül a Velencei-tó térségének legszebb pontjai szolgálnak. A koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők. A kápolnásnyéki Halász-kastély udvarából indulnak Sukoróra, ahol a Ceglédi Fúvószenekar koncertjét hallgathatják meg a református templomban.

A Pákozdi Katonai Emlékparkban egy latin jazz pikniken pihenhetnek a mozgás és a kultúra szerelmesei.

A Vox Mirabilis Kamarakórus várja a sukorói református templomban várja a kétkeréken érkezőket.

A pákozdi DINPI Kutatóház előtt Jász Andris, Horváth Márk, Romhányi Áron játszik Balássy Betti énekel. A kerékpárosokat jazz-zel várják Dinnyésen is a Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban, ahol Falusi Marianna és a Sárik Péter Trió jazzkívánságműsor magyarul című előadással várja őket. Az agárdi zenepavilonban jó ebédhez szól az autentikus magyar népzene, a Bazseva zenekartól.Velencére átérve operaslágereket hallhatnak magyarul.

A túrát nagyszabású Velencei-tavi piknik zárja a Halász-kastély parkjában, ahol a Cimbaliband – Remaster koncertje 19 órakor kezdődik. A parkban helyi kistermelők portékáit is megvásárolhatják a vendégek. Az élménytúra fontos része a helyi vendéglátók bevonása, amely betekintést nyújt a térség gasztronómiájába is, finom ételeket és különleges italokat kóstolhatnak a résztvevők.

A rendezvény részletes programja ITT található!