Dr. Lukácsy József közíró volt az újraindult Öreghegyi Disputa vendége kedden este

Folytatódott az Öreghegyi Disputa az Öreghegyi Közösségi Házban kedden. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Vörösmarty Társasággal közösen szervezett eseményén Bobory Zoltán vendége Dr. Lukácsy József közíró, a Vörösmarty Társaság alelnöke volt.
2021.06.08. 20:17 |

„Lukácsy József rendkívül tájékozott, sokoldalú, széles látókörű ember, aki az elmúlt esztendőben a helyi rádió és televízió mellett számos országos jelentőségű folyóiratban is publikált, így finoman adott tanácsait érdemes megfogadnunk.” - mutatta be vendégét az est házigazdája, Bobory Zoltán.

A beszélgetés meghatározó része a világjárvány és következményeinek elemzése volt.

„Úgy a magyar társadalmat, mint Európát és az egész világot megrendítette a járvány.

A természettudomány és a társadalomtudomány jeles szereplői, tudósok közül sokan leírták vagy elmondták, hogy a világjárvány figyelmeztetés volt az élet részéről, hogy egészség,- környezet,- és világpusztító életmódot élünk. Egy a nagyböjt időszakában megjelent írásomban ezt úgy fogalmaztam meg: feléljük a teremtést. És ha teljesen feléltük, utána mi fog következni?

Az elmúlt évtizedekben sok mindent megéltünk,

ráment az életünk a különböző történelmi periódusok megélésére;

szenvedésekkel, problémákkal, örömökkel. Kevés örömmel és sok szenvedéssel, méreggel, kegyetlenséggel.

Az ember ilyenkor mindig a gyermekeire, unokáira gondol. Mi lesz velük, az ő életükkel? Meg tudják-e majd szervezni a társadalmukat az adott éghajlati és szociális körülmények között, abból a nevelésből és azokból az értékekből, amit mi átadunk nekik?” - emelte ki a beszélgetésben Dr. Lukácsy József, közíró, a Vörösmarty Társaság alelnöke.

„A járvány krízisállapotot, próbatételi helyzetet hozott létre a társadalomban. Az emberek rájöttek arra, hogy milyen fontosak azok a dolgok, amelyek addig természetesek voltak.” - tette hozzá Lukácsy Dr.

Az eseményen kihirdették a városban működő nyugdíjas klubok tagjait megszólító Miért tetszik? című irodalmi pályázat eredményét; a Vörösmarty Társaság könyvajándékát az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület képviselője vehette át.

Kultúra

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka