Light Friday - rendőrségi akció Fehérváron is a közlekedésbiztonságért

A rendőrség és a balesetmegelőzési bizottság jóvoltából péntek délelőtt mindenki ingyenesen juthatott hozzá a láthatóságot segítő fényvisszaverő és a világító eszközökhöz. Az országos Light Friday akció célja a figyelemfelhívás és a közlekedésbiztonság erősítése volt.
2022.11.04. 10:57 |
Light Friday - rendőrségi akció Fehérváron is a közlekedésbiztonságért

A Németh László Általános Iskola ötödikesei voltak az első vásárlók a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság standjánál. Az iskolások fényvisszaverő karperecet és láthatósági mellényt vettek a 0 forintra leakciózott termékekből, ráadásként pedig hasznos információkat is kaptak az egyenruhásoktól. Vasvári Szabolcs így már tudja, milyen fontos a láthatóság: "Azért fontosak ezek az eszközök, mert mostanában egyre sötétebb lesz, és ha ránk világítanak az autók lámpái, akkor nem fognak minket elütni, és ez a mellény pedig visszatükröződik a lámpájukhoz." 

A Light Friday elnevezésű akciót a Látni és látszani kampány keretében rendezi meg a rendőrség és a balesetmegelőzési bizottság évről-évre azért, hogy felhívja a figyelmet a láthatósági eszközök használatának fontosságára.

A fényvisszaverő és világító eszközök ugyanis életet menthetnek - mondta el Illés Mihály rendőr alezredes a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára: "Felhívjuk a közlekedők figyelmét arra, hogy az ősz beköszöntével megváltoznak a látási útviszonyok, illetve az időjárási viszonyok, óraátállítás is volt, tovább van reggel sötét, előbb sötétedik, sőt hát napközben az időjárás miatt, most is ilyen szürkés, borongós idő van, tehát nehezebben észlelhetők a gépjárművek, illetve a gyalogosok és a kerékpárosok is."

A Civil Központ előtti téren felállított standnál péntek délelőtt mindenki kaphatott láthatósági mellényt, kerékpárprizmát és lámpát, valamint fényvisszaverő karperecet is.