Lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, iskolákban legyen gyermekfelügyelet

A ma esti, intézményvezetőkkel folytatott egyeztetések alapján, március 8-án, hétfőtől a székhelyintézmények (Árpád Úti Óvoda, Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda, Felsővárosi Óvoda, Gyöngyvirág Óvoda, Hosszúsétatéri Óvoda, Ligetsori Óvoda, Maroshegyi Óvoda, Napsugár Óvoda, Rákóczi Utcai Óvoda, Szivárvány Óvoda, Tolnai Utcai Óvoda), illetve a Vizivárosi Tagóvoda nyit ki, és biztosítja az ügyeletet - tájékoztatott közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.
2021.03.06. 21:25 |
Lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, iskolákban legyen gyermekfelügyelet
Tisztelt Fehérváriak!
- Az önkormányzatok kérését is meghallgatva ma megtörtént a kormányzati bejelentés: mégis lehetővé teszik, hogy már hétfőtől az óvodákban és az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet. Ez nagy segítség azoknak a szülőknek, akiknek a munkája nem engedi, hogy otthon maradjanak kisgyermekükkel.
- Székesfehérvár Önkormányzata – a családok támogatása érdekében – természetesen már a hétfői naptól biztosítja az ügyeletet az óvodákban, a megjelent jogszabály adta keretek és a biztonsági szabályok betartása mellett, az alábbiak szerint.
- A még pénteken végzett igényfelmérés, valamint a ma esti, intézményvezetőkkel folytatott egyeztetések alapján, március 8-án, hétfőtől a székhelyintézmények (Árpád Úti Óvoda, Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda, Felsővárosi Óvoda, Gyöngyvirág Óvoda, Hosszúsétatéri Óvoda, Ligetsori Óvoda, Maroshegyi Óvoda, Napsugár Óvoda, Rákóczi Utcai Óvoda, Szivárvány Óvoda, Tolnai Utcai Óvoda), illetve a Vizivárosi Tagóvoda nyit ki, és biztosítja az ügyeletet.
- Ennek az ügyeletnek az igénybevételére előző munkanap 12 óráig lehet jelentkezni. Aki már hétfőn is szeretné gyermekét óvodába vinni, kérjük, minél előbb jelezze igényét az intézménynél. (Valamennyi intézmény elérhetősége megtalálható a városi honlapon is.
- Természetesen továbbra is biztosítjuk az étkezést elviteles formában, azokban az tagóvodákban is, amelyek egyelőre még nem nyitnak meg.
- Az intézmények bezárásának célja, hogy csökkenjenek a kontaktok, ne fusson fel még jobban a járvány harmadik hulláma. Ezért kérem a szülőket, hogy tényleg csak akkor vigyék óvodába, bölcsődébe gyermeküket a következő egy hónap során, ha felügyeletét másképpen nem tudják megoldani.
Nem könnyű két hét, illetve egy hónap előtt állunk. Minden családnak – felnőttnek és gyermeknek –, illetve a pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak is kitartást kívánok az előttük álló feladatokhoz. De hiszem, hogy közös, felelős hozzáállásunkkal, még ezekben a nehéz időkben is példát mutatunk!

Cser-Palkovics András

Székesfehérvár polgármestere