Lego különlegességekből nyílt kiállítás a Hiemer-házban

A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak Lego gyűjteményeiből nyílt kiállítás szerda reggel a Hiemer-házban. Az érdeklődők egészen április 24-ig tekinthetik meg a különleges építményeket. A tárlatra ellátogatók több teremben is megcsodálhatják a Legokat, melyek közül a 70-as évektől egészen napjainkig felfedezhetnek készleteket.
2016.04.20. 12:07 |
A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak Lego gyűjteményeiből nyílt kiállítás szerda reggel a Hiemer-házban. Az érdeklődők egészen április 24-ig tekinthetik meg a különleges építményeket. A tárlatra ellátogatók több teremben is megcsodálhatják a Legokat, melyek közül a 70-as évektől egészen napjainkig felfedezhetnek készleteket.
KÉPGALÉRIA a Lego-kiállításról
A Hiemer-ház több szintjén és termében várják a látogatókat a Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak kiállítására. Az érdeklődők egyedi Lego-építményeket és különlegességeket csodálhatnak meg. A résztvevőknek egyedi élményt nyújthatnak a Legóból készült városok, kalózok, Star Wars figurák, lányos asztalok, klasszikus űrhajók, régi, új és egyedi vonatok, középkori katonák, valamint a futball stadion is.
A gyermekek és felnőttek a játszóházban építhetnek, vonatozhatnak, játékos feladatokon vehetnek részt. A szervezők játszósarokkal is várják a gyermekeket, a tárlat reggel 09.00 órától este 19.00 óráig tart nyitva. A Lego kiállítás több teremben várják a látogatókat, amelyen láthatóak többek között a 70-es évek legói is.

Kultúra

 1. Négy szerda, 2-2 jazz-koncert a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban és az Öreghegyi Közösségi Házban

  Székesfehérvár híres arról, hogy itt a jazz műfajának van hagyománya és értő közönsége is. Számukra minden bizonnyal jó hír, hogy a karácsonyt megelőző négy hétben minden szerda estére egy-egy kiváló muzsikusokból álló zenekar érkezik a városba, hogy koncertet adjon. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületébe és az Öreghegyi Közösségi Házba várják a jazzkedvelőket a programokra, amelyek minden alkalommal 18 órakor kezdődnek. A koncertek ingyenesek, de a szervezők kérik, hogy az érdeklődők előzetesen regisztráljanak a www.fehervariprogram.hu oldalon.

  2021.11.29.
 2. Péntekig még Székesfehérváron látogatható a Trianon 100 vándorkiállítás

  Két hétre érkezett Székesfehérvárra a TRIANON 100 Összetartoztunk – Összetartozunk című országos vándorkiállítás. A Jancsárkert Balatoni úti parkolójában december 3-ig látogatható a vagonokban berendezett tárlat, amely korabeli anyagok felhasználásával mutatja be a magyarság legnagyobb sorstragédiáját és az azt követő időszakot.

  2021.11.29.
 3. Családi filmek, romantikus történetek, dokumentumfilmek a Barátság Moziban decemberben

  Karácsonyi családi filmek, vígjátékok, romantikus történetek, dokumentumfilmek, filmdrámák és zenés filmek kaptak helyet a Barátság mozi decemberi műsorában. A premierek mellett közkívánatra, egy-két vetítés erejéig a mozi visszahozza azokat a filmeket, amelyekből az elmúlt hetekben nem tudta kielégíteni a közönség igényeit, így újra látható a Toxikoma és A feleségem története is. 

  2021.11.29.
 4. Parádés gálával és díjkiosztóval zárult a VI. Országos Gregor József Énekverseny

  Vasárnap délután zárult a VI. Országos Gregor József Énekverseny a Hermann László Zeneiskola és a Tálos Edit Alapítvány szervezésében, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A csaknem 90 fiatal részvételével rendezett megmérettetésen több kategóriadíjat és különdíjat is kiosztottak.

  2021.11.28.

advent

Eseménynaptár

2021. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Székesfehérvár Topotéka