Látogathatók az erdők a járványügyi intézkedések betartásával

Óvintézkedéseket vezetett be a Vadex Mezőföld Zrt. a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében. Egyes intézményeket, területeket lezártak, zárt helyen tilos rendezvényt tartani, ugyanakkor a társaság vagyonkezelésébe tartozó erdőket lehet látogatni addig, amíg nincs ettől eltérő kormánydöntés – olvasható a Vadex honlapján.
2020.03.26. 10:02 |

A koronavírus elleni védekezés jegyében a Vadex Zrt. átmenetileg bezárta a Soponyai Ökocentrumot – beleértve az Erdészeti-Vadászati Múzeumot is –, a Fácános Hotelt, a Gilice Erdei Iskolát, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkot, a Bence-hegyi kilátót valamint a Fehérvárcsurgói Bársony-házat.

Ezeken a helyeken nem lehet közjóléti programokat, tömegturisztikai szolgáltatásokat, valamint alkalmi rendezvényeket – például esküvőket, koncerteket –  tartani.  Zárt helyen szintén betiltották a rendezvényeket. 

A Vadex vagyonkezelésébe tartozó erdők látogatása azonban engedélyezett egészen addig, amíg Magyarország Kormánya másképp nem rendelkezik.

A közjóléti erdők, a nyitott arborétumok és a tanösvények rendelkezésére állnak mindazoknak, akik szeretnének a szabad levegőn tartózkodni. Ugyanakkor itt is fontos betartani az óvintézkedéseket, azaz ajánlott kerülni a csoportosulást és a nagyon közeli személyes érintkezést. 

A társaság az élelmiszert nem árusító üzleteinek nyitva tartását is módosította, erről szintén a honlapon lehet tájékozódni. A Vadex arra kéri az ügyfeleit, hogy a személyes találkozások csökkentése érdekében lehetőleg banki átutalással teljesítsék a fizetéseket, illetve elektronikus úton intézzék az ügyeiket a posta@vadex.hu e-mail címen. 

Közlemények

 1. Szerdától változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati rendje

  A Polgármesteri Hivatal a hét minden munkanapján folyamatosan ellátja az ügyfelek tájékoztatatását. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben, a közösség védelmének az érdekében személyes ügyfélfogadásra ezentúl csak szerdai napokon, az Ügyfélszolgálaton lesz lehetőség, az irodák munkatársai azonban munkaidőben telefonon és e-mailben folyamatosan elérhetőek.

  2020.03.31.
 2. Elhalasztja minden nem létfontosságú karbantartását a UPC

  Minden nem feltétlenül szükséges karbantartási munkát elhalaszt a UPC Magyarország Kft. Az előre ütemezett, éves karbantartás a székesfehérvári felhasználókat március 31-én, kedden és április 1-jén, szerdán érinti majd, azonban szolgáltatás-kimaradást csak kritikus esetben, maximum 30-60 perces időintervallumban tapasztalhatnak a felhasználók.

  2020.03.30.
 3. Szerdától működik a videotelefonos kapcsolattartás a szociális intézményekben

  Április 1-jétől, szerdától indul a videotelefonos kapcsolattartás a székesfehérvári idősgondozó intézményekben. A tervek szerint a családtagok a hét minden napján, 9 és 10 óra között hívhatják az idős hozzátartozóikat.

  2020.03.30.
 4. Összefoglaló a fehérváriakat érintő változásokról

  Újabb szintre emelkedett a koronavírus-járvány elleni védekezés. Szombattól életbe lépett a kijárási korlátozás, amely további változásokat hozott a mindennapokban. Az új jogszabályi kötelezettségek betartása mellett hétfőtől változik a közösségi közlekedés menetrendje, az igénybe vehető lomtalanítási szolgáltatás, valamint a hét közepétől ingyen utazhatnak az egészségügyben dolgozók.

  2020.03.30.
 1. Fehérváron is ingyenes lesz a közösségi közlekedés az egészségügyi dolgozóknak

  "Székesfehérvár örömmel csatlakozik a kezdeményezéshez és április 1-től ingyenessé teszi a közösségi közlekedést az egészségügyben dolgozók számára, ezzel is kifejezve tiszteletünket, hálánkat és köszönetünket előttük." - jelentette be szombaton közösségi oldalán Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere csatlakozva Vargha Tamás kezdeményezésére az Operatív Törzs helyközi járatokra vonatkozó bejelentéséhez.

  2020.03.28.
 2. Hétfőtől szombati menetrend, mentesítő járatokkal

  Hétfőtől a szabadnapokra érvényes menetrend lép életbe a helyi közösségi közlekedésben, amit a legforgalmasabb autóbuszvonalakon mentesítő járatokkal egészítenek ki. 

  2020.03.28.
 3. Videotelefonos családi kapcsolattartás indul a fehérvári idősgondozó intézményekben

  Új kezdeményezésként videotelefonos kapcsolattartást tesznek lehetővé a székesfehérvári idősgondozó intézményekben, várhatóan április 1-jétől. Így kívánják könnyebbé tenni azon idős emberek életét, akik hónapok óta nem találkozhattak a családtagjaikkal.

  2020.03.28.
 4. A hétvégén is maradjon mindenki otthon! – Lakossági tájékoztató pénteken

  A hétvége és a jó idő ellenére is azt kéri mindenkitől Székesfehérvár polgármestere, hogy maradjon otthon! A holnaptól életbe lépő kijárási korlátozáshoz kapcsolódóan a városi piac meghosszabbított nyitva tartásáról, valamint a hétfőtől életbe lépő menetrendről, illetve a maszkok és tájékoztató anyagok folyamatos kézbesítéséről is ír a pénteki lakossági tájékoztatóban dr. Cser-Palkovics András.

  2020.03.27.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin